O nouă anchetă la Spitalul Județean

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au deschis un dosar penal, in rem (cu privire la faptă), pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Aici cinci salariați au fost confirmaţi cu virusul Covid-19. Inclusiv managerul Dumitru Vienescu are coronavirus, acesta aflându-se, în prezent, internat în spital.

Procurorii s-au sesizat din oficiu, după ce în presa locală au apărut o serie de informații potrivit cărora în cadrul Spitalului Județean nu există circuite epidemiologice și nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical și a personalului TESA, care în prezent se află în izolare la domiciliu.

„Cauza a fost înregistrată la data de 05.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu sub nr. 1330/P/2020, cercetările fiind efectuate de către IPJ - Gorj - Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unități de parchet. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, anunță Ministerul Public.

Vizualizări: 2,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: