O nouă boală va afecta 1 din 4 persoane până în 2050

Ultimul avertisment al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii trebuie să pună pe gânduri părinţii ai căror copii stau mereu cu căştile pe urechi. Aroximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050, şi nu mai este mult până atunci.

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane, sau mai bine zis aproximativ un sfert din populaţia globală, se estimează că vor avea un anumit grad de pierdere a auzului până în 2050, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Cel puţin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la îngrijirea urechii şi a auzului şi la alte servicii de reabilitare, cu excepţia cazului în care se iau măsuri, arată OMS în primul său raport mondial privind auzul. „Ideea este că ştim cum să prevenim acest lucru sau cel puţin o mare parte”, a spus expertul OMS Shelly Chadha. „Pierderea auzului netratată poate avea un impact devastator asupra capacităţii oamenilor de a comunica, de a studia şi de a-şi câştiga existenţa”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS estimează că 1,1 miliarde de tineri (cu vârste cuprinse între 12 şi 35 de ani) sunt expuşi riscului de pierdere a auzului din cauza expunerii la zgomot în mediile recreative. Odată diagnosticată, intervenţia timpurie este esenţială iar tratamentul medical şi chirurgical pot vindeca majoritatea bolilor urechii, în timp ce tehnologia auditivă, precum aparatele auditive şi implanturile cohleare, sunt eficiente şi rentabile, potrivit raportului.

La adulţi, controlul zgomotului şi o igienă bună a urechii pot contribui la menţinerea unui auz bun şi la reducerea potenţialului de pierdere a auzului.

Vizualizări: 3,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: