Scapă ușor de gazele de la stomac

În cazul în care ai frecvent senzaţia că mai ai un pic şi explodezi, înseamnă că gazele la stomac îţi fac probleme. Apărute în cadrul digestiei, gazele la stomac sunt favorizate de mâncatul pe fugă, de vorbitul în timpul mesei, de anumite alimente, fasole sau varză, dar şi de unele probleme de sănătate, constipaţie sau colon iritabil.

Atunci când nu sunt eliminate, gazele duc la apariţia balonării, care poate da disconfort şi durere abdominală. Ca să nu ajungi acolo poţi încerca remedii naturiste. Fitoterapeuţii te sfătuiesc să foloseşti plantele carminative, adică acele remedii care favorizează eliminarea gazelor intestinale.

1.   Coriandrul calmează spasmele

Contra gazelor intestinale, îţi sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul şi măghiranul, plante renumite pentru acţiunea lor calmantă a spasmelor gastrointestinale. Din acestea se prepară o infuzie din jumătate de linguriţă de fructe la 200 ml de apă fierbinte, din care bei câte puţin, după mesele principale.

2.   Cărbunele, bun absorbant

Cărbunele medicinal are o mare putere de absorbţie, calitate care îl recomandă ca remediu eficient în eliminarea gazelor intestinale. Poţi lua câte două comprimate pe zi, la nevoie. Preventiv, înainte de a mânca alimente care balonează (mazăre, fasole, varză, linte), poţi lua o capsulă. Atenţie! Nu lua cărbunele medicinal în combinaţie cu alte medicamente (le scade eficienţa), ci la o distanţă de cel puţin două ore.

3.   Ghimbirul previne balonarea

Rădăcina acestei plante stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale. Poţi consuma planta atât în stare proaspătă (mesteci o jumătate de felie), cât şi sub formă de ceai (fierbi 10 g de ghimbir în 300 ml de apă, timp de zece minute, trei căni pe zi), capsule (două pe zi) sau de tinctură (o linguriţă de tinctură diluată în 100 ml de apă, de trei ori pe zi).

Mai sunt şi alte remedii pe care le poţi încerca, ia înainte de masă o linguriţă cu puţină pulbere de chimen sau bea dimineaţa şi seara apă cu argilă (o lingură de argilă la 300 ml de apă; se lasă de seara până dimineaţa).

Vizualizări: 1,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: