O nouă grădiniţă va fi realizată la Băleşti

Veşti bune pentru cetăţenii comunei Băleşti. Autorităţile locale anunţă că vor demara în curând construcţia unei noi grădiniţe în localitate. Investiţia va fi realizată din fonduri europene şi face parte dintr-un proiect integrat de milioane de euro în care sunt cuprinse mai multe lucrări de anvergură la nivel de localitate.

Noua grădiniţă va fi realizată în apropierea actualei unităţi de învăţământ pentru preşcolari din satul Băleşti. În clădirea existentă studiază câteva zeci de copii din localitate. Autorităţile locale spun că imobilul este unul vechi şi de aceea au decis să realizeze o nouă grădiniţă. Cea veche va fi demolată, spune primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu. "Avem construcţia unei grădiniţe P+1 în satul Băleşti. Se va realiza în spatele celei existente după care aceasta va fi demolată şi rămâne spaţiu în faţa noii grădiniţe. Actuala grădiniţă a fost înainte o magazie de cereale. N-are fundaţie bună, este igrasie. Nu a fost pregătită pentru a funcţiona ca şi grădiniţă. La această grădiniţă sunt 3 grupe de preşcolari, în jur de 60 de copii", a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.

Investiţia a fost inclusă într-un proiect integrat care se ridică la 2.5 milioane de euro ce presupune realizarea sistemului de preluare a apelor menajere în satele Voinigești, Băleşti, Tămăşeşti, realizarea reţelei de apă potabilă în satul Voinigești, dar şi modernizarea unei clădiri pentru a fi înfiinţat un After School. Lucrările au fost scoase la licitaţie şi urmează să fie desemnat constructorul. Licitaţia va avea loc pe fiecare componentă în parte.

Între timp autorităţile pregătesc un nou proiect pentru care speră să obţină fonduri europene. Acesta presupune modernizarea sistemului rutier în satul Ceauru, care include şi şanţuri betonate pentru preluarea apelor pluviale, dar şi 4 cm de asfalt pe fiecare stradă.  

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: