Soprana Daniela Popescu, admisă la cel mai bun Conservator din lume

Rezultat de excepţie pentru cea mai cunoscută soprană a judeţului Gorj. Daniela Popescu a fost prezentă ieri într-o conferinţă de presă organizată de Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu, unde a vorbit despre ultima sa reuşită. Soprana Daniela Popescu a fost admisă cu bursă la Royal College of Music din Londra, unul din cele mai bine cotate colegii de muzică din lume. Surpriza a fost una imensă atât pentru Daniela, cât şi pentru familia şi profesorii acesteia.

Elevă în an terminal la Colegiul de Muzică ”Dinu Lipatti” din Bucureşti, Daniela Popescu a fost admisă cu bursă la Royal College af Music din Londra. ”Întotdeauna am sperat să ajung aici, într-un fel aveam o viziune asupra viitorului meu şi mi-am dorit foarte mult să ajung aici. Am muncit foarte mult şi cu ajutorul lui Dumnezeu am reuşit. Am ales Londra pentru faptul că Royal College este cotat ca fiind cel mai bun Conservator de Muzică din lume şi am văzut destul de multe performanţe ale elevilor de acolo, toţi au reuşit să devină prim solişti la opere şi au succes”, a spus Daniela Popescu, de loc din comuna Stejari.

Soprana a mărturisit că la un moment dat a vrut să renunţe să aplice la Royal College, gândindu-se la cât vor ajunge costurile. ”Sincer am fost foarte emoţionată, în vară le-am dat un e-mail prin care le-am arătat cum cânt, le-am trimis nişte link-uri de pe You Tube. Aceştia au fost foarte încântaţi şi apoi nu am mai ţinut legătura. Trebuia să mă duc în noiembrie, dar într-un fel renunţasem la idee, am zis că mai bine România, ţara mea, mai uşor, dar până la urmă ei mi-au trimis un e-mail şi m-au chemat la audiţii. Vreau să vă spun că data de înscriere on line la audiţii se încheiase de o săptămână, dar au zis că fac o excepţie pentru mine, să mă înscriu. M-am înscris şi am mers la Londra să dau audiţiile. Au fost grele, am avut emoţii, am avut două probe, o probă teoretică şi a trebuit să cânt trei arii. În general rezultatele la audiţii se află pe site după data de 15 decembrie, însă mie mi-au spus imediat după aceea că am fost acceptată cu bursă”, a spus soprana Daniela Popescu, bursieră a Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Şcolarizare de mii de lire pe an

Studiile la Royal College sunt extrem de costisitoare, numai taxa de şcolarizare este de 9.000 de lire pe an. Soprana Daniela Popescu speră acum ca bursa să acopere măcar această taxă, iar de cazare şi toate cele necesare să se ocupe familia Danielei. ”Este foarte scump, dar totul depinde de bursa pe care eu o voi obţine, nu ştiu încă ce tip este şi voi afla până la sfârşitul acestei luni. Cel mai mare tip de bursă care se poate primi este cel care acoperă taxa de şcolarizare care este de 9.000 de lire pe an, în rest costurile de cazare, masă, transport trebuie să vină din resurse proprii. După ce voi absolvi o să dau audiţii la Metropolitan Opera din New York şi sper să am succes. La Londra voi studia patru ani”, a spus Daniela Popescu.

CONCERTE

Anul 2015 a fost unul plin pentru soprana Daniela Popescu. A trecut cu brio de toate competiţiile muzicale, iar agenda concertelor a fost plină. ”Anul acesta a fost plin, am avut foarte multe concerte, foarte multe concursuri, am avut olimpiade. Am obţinut premiul I la Olimpiada Naţională plus un premiu de excelenţă pentru cea mai bună interpretare. La toate concursurile am obţinut premiul I”.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: