O nouă înțelegere pentru maidanezi. Cât plătește un târgujian pentru un animal și cum numără primăria câinii

foto: centrul pietonal al orasului, acum cateva zile

Municipalitatea urmează să semneze un act adițional cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân" pentru capturarea și întreținerea câinilor fără stăpân. Fiecare locuitor plătește o cotizație anuală de 13,5 lei, 100 de lei pentru fiecare animal capturat și încă 200.000 de lei pentru întreținerea în padoc. Cei care au comentarii pe marginea noului proiect le pot face până pe 10 aprilie.

În iunie 2023, municipalitatea a încheiat, cu o asociație din Hunedoara, un contract pentru gestionarea câinilor fără stăpân de pe străzile municipiului. Chiar dacă maidanezii pot fi observați tot mai des pe străzi, din septembrie și până în ianuarie, asociația a capturat 700 de câini din Târgu Jiu, declara viceprimarul Bogdan Bejinaru. Însă acum primăria dorește să semneze un act adițional cu asociația, iar referatul de fundamentare a proiectului și cifrele din el nu prea bat cu cele ale viceprimarului. În raportul făcut de funcționarii primăriei, prin care se solicită semnarea unui Act Adițional la contract, prin care crește cotizația unui târgujian pentru gestionarea câinilor fără stăpân, scade taxa de capturare, dar apar taxe de întreținere, se face vorbire despre 210 câini dați spre adopție și încă 126 care ar fi în padoc.

Practic, modificările propuse sunt: prelungirea termenului de cazare în adăpost a câinilor fără stăpân de la 14 zile la 90 de zile, creșterea cotizației de la 11 lei de locuitor/an la 13,5 lei/locuitor/an, reducerea tarifului de capturare de la 300 de lei/câine la 100 de lei/câine și alocarea sumei de 198.750 de lei pentru întreținerea în padoc.

"Până în prezent, operatorul a reușit să dea spre adopție 210 câini, însă în adăpostul canin din strada Termocentralei mai sunt cazați 126 de câini a căror perioadă de cazare a depășit 14 zile", se arată în documentul primăriei. Vicele Bejinaru mai spunea că cei 700 de câini au fost dați spre adopție.

Totodată, s-a decis creșterea cotizației unui târgujian de la 11 lei/locuitor/an la 13,5 lei, dar și reducerea taxei de capturare de la 300 de lei pe câine la 100 de lei pe câine. Totodată, apare suma de aproape 200.000 de lei necesară pentru îngrijirea câinilor ce vor rămâne mai mult în adăpost.

Dezbateri pe acest subiect pot fi solicitate până pe 10 aprilie.

Galerie foto


Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: