Până când ar putea rămâne deschisă Transalpina

Într-o săptămână, circulația pe Transalpina, între stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului, ar putea fi închisă. Data de 20 octombrie este notată în lege pentru închiderea acestui tronson de drum montan, însă nu este obligatoriu ca traficul să fie restricționat la peste două mii de metri altitudine dacă vremea va fi bună și va mai permite tranzitarea șoselei.

La fel ca și Transfăgărășanul, Transalpina are un regim special de trafic. Pe timp de iarnă, este închisă între Rânca și Obârșia Lotrului. Data de 20 este prevăzută pentru închidere.

Cu toate acestea, drumarii nu se grăbesc să facă vreun anunț. Restricționarea circulației depinde doar de vreme. "Oficial, se închide pe 20 octombrie. Dar o vom ține deschisă atâta timp cât nu este pus în pericol niciun participant la trafic, nici angajații noștri. De ce să-l închidem dacă nu e zăpadă? Poate rămâne deschis și până la 1 decembrie dacă e vreme frumoasă și nu ninge", a declarat Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova, într-o emisiune la TV Sud.

Și în aceste zile, chiar dacă nu ninge, turiștii sunt sfătuiți să plece la drum cu mașinile echipate pentru iarnă deoarece la munte vremea e imprevizibilă și, oricând, ar putea ninge.

Anul trecut, Transalpina a fost închisă la jumătatea lunii octombrie. Drumarii n-au mai putut interveni pentru îndepărtarea zăpezii și s-a decis restricționarea traficului.

Vizualizări: 1,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: