O nouă valoare pentru reabilitarea Casei de Cultură din Târgu Jiu

Consiliul Local a aprobat, pe 20 septembrie 2023, noii indicatori economici pentru reabilitarea Casei de Cultură a Sindicatelor. Subiectul reabilitării clădirii a stârnit mai multe discuții, de-a lungul timpului.

Proiectul de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură din Târgu Jiu urmează să fie scos la licitație de Compania Națională de Investiții, suma pusă la bătaie fiind de 48 de milioane de lei. Construită in 1970, Casa de Cultura a Sindicatelor cu o suprafață de 2.229 metri pătrați, a fost scoasă la licitație de firma de lichidare judiciară Consulting Company în mai 2018 și achiziționată de primăria Târgu Jiu, pentru suma de 3,8 milioane de lei. Aceasta era în stare deplorabilă, ploua în ea și nu avea autorizație de securitate la incendii, iar astăzi, după ani de discuții despre o eventuală reabilitare, este într-o stare și mai proastă. 

Procedura de licitare pentru reabilitare a fost întârziată de o estimare eronată a primăriei Târgu Jiu. 

În prima licitație a proiectului de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură, bazată pe estimarea primăriei Târgu Jiu, valoarea a fost de 13 milioane de lei, însă s-a constatat că valoarea proiectului este mult mai mare, ajungând la o suma peste dublu precedentei, de 48 milioane de lei.

Vizualizări: 1,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: