Ploaie de amenzi de la ITM Gorj

Un angajator cu sediul social în Municipiul București, având domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, a fost sancționat cu suma de 40.000 lei de către inspectorii ITM Gorj pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza orașului Rovinari.

De asemenea, un alt angajator cu sediul social în Municipiul Târgu-Jiu, având domeniu de activitate activități de întreținere corporală a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Târgu-Jiu.

Inspectorii ITM au sancţionat şi un operator economic cu sediul social în județul Dolj, având domeniu de activitate alte lucrări de instalații pentru construcții. Acesta trebuie să achite o sumă de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Târgu-Jiu.

Sancţionat a fost şi un operator economic cu sediul social în Municipiul Motru, având domeniu de activitate comerț cu amănuntul al florilor, în magazine specializate. Acesta trebuie să achite o amendă de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Angajatorul a fost depistat pe raza Municipiului Motru.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, au efectuat în perioada 18-22 septembrie 2023 un număr de 55 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 229.500 lei, dintre care 95.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 141 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Vizualizări: 2,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: