O nouă zonă de agrement la Târgu Jiu

O nouă zonă de agrement ar putea fi realizată la Târgu Jiu. Este vorba de un proiect al primăriei care vizează cartierul Narciselor, pentru care încearcă să obțină finanțare europeană. Investiția are o valoare de peste 12.3 milioane lei, bani cu care va fi amenajată o suprafață de aproape 120.000 mp, fiind vorba de o parte din terenul preluat de la Ministerul Apărării Naționale.

Investiția presupune executarea de alei pietonale, plantarea de pomi de diverse mărimi, realizarea de amenajări florale, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, realizarea unui amfiteatru în aer liber pe o suprafață de 380mp, montarea de mobilier urban și de statui, dar și alte lucrări. Din studiul de fezabilitate reiese că investiția trebuie finalizată într-un an.

Autoritățile locale sunt sigure că proiectul va primi finanțare. ”Avem timp până la sfârșitul lunii martie să-l depunem spre finanțare, acum pregătim documentele. Avem proiectul, avem macheta, tot ceea ce ne trebuie să putem realiza un parc de agrement în zona Narciselor. Sunt finanțabile astfel de proiecte. E ca și obținut proiectul. Acolo asigurăm alei, vor fi piste de biciclete, trotuare, iluminat public”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: