O populară băutură ar putea proteja împotriva COVID-19

Cafeaua este nelipsită din meniul multor oameni care nu îşi pot imagina dimineaţa fără o cafea sau mai multe. Cercetătorii care studiază pandemia de Covid vin cu veşti bune pentru iubitorii de cafea şi arată că una sau mai multe ceşti pot scădea cu circa 10% riscul de a face COVID-19.

Nutriţia joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, iar acesta este „actorul” principal în apărarea organismului de COVID-19.

Consumul unei ceşti sau a două ceşti de cafea pe zi poate scădea riscul de infectare cu noul coronavirus. Cafeaua conţine antioxidanţi şi are proprietăţi anti-inflamatorii.

Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncţionale (cu rol în întreţinerea, repararea şi întărirea celulelor).

O legătură directă între consumul de cafea şi un risc mai scăzut de pneumonie. Şi legumele sunt importante în creşterea imunităţii anti-COVID. Legumele crude sau gătite (exclus cartofii) scad riscul de infectare cu SARS-CoV-2. La polul opus este consumul de carne procesată (chiar şi câteva zeci de grame per porţie) care este asociat cu un risc mai mare de contractare a virusului.

Autorii studiului arată, totodată, că există o legătură directă între consumul de cafea şi un risc mai scăzut de pneumonie la persoanele în vârstă. Cercetarea a fost realizată pe 40.000 de adulţi din Marea Britanie.

Vizualizări: 3,152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: