Seminţele de rodie normalizează temperatura corpului

În funcție de caracteristicile individuale ale corpului uman, rodia are o multitudine de beneficii pentru sănătate. În majoritatea cazurilor, administrarea fructelor duce la îngroșarea scaunului, lucru important de luat în considerare pentru persoanele cu tendință la constipație care nu ar trebui să îl consume.

Semințele de rodie conțin o cantitate mare de vitamine (A, C, B) și săruri minerale (potasiu, magneziu, fier). De asemenea, fructul conține diverși compuși organici sub formă de carbohidrați complecși, datorită cărora poate avea un efect pozitiv asupra organismului.  

Rodia are un puternic efect diuretic şi duce la creșterea formării și excreției de urină şi o acţiune coleretică ducând la creșterea formării bilei în ficat şi accelerând excreția. Este cunoscută şi pentru un puternic efect antiseptic pentru că unii compuși fructiferi duc la moartea diferiților agenți patogeni și a microorganismelor oportuniste.

Semințele de rodie au capacitatea de a normaliza temperatura în timpul febrei dar şi pe timp de caniculă. Rodia duce la creșterea activității sistemului imunitar şi ajută la reducerea severității reacției inflamatorii a diferitelor probleme din organism, inclusiv a organelor sistemului digestiv.

Fructul de rodie este cunoscut şi pentru un efect astringent pentru că duce la formarea unui film subțire de protecție pe membrana mucoasă a stomacului sau a intestinelor.

Rodia este utilă pentru pacienții hipertensivi şi pentru persoanele cu hemoglobină redusă.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: