Medic: Am mulți pacienți cu sensibilitate la ambrozie

Ambrozia poate afecta serios sănătatea. Medicii avertizează că alergiile sunt destul de severe, iar planta este tot mai răspândită în ultima perioadă.

Un medic alergolog din Târgu Jiu trage un semnal de alarmă în acest sens și îi atenționează pe cetățeni să fie foarte atenți. Medicul Simona Coleașa a dat și câteva recomandări.

”Pacienții trebuie să știe că, în această perioadă, mai ales cei cu sensibilitate mai ridicată, manifestă alergie de tip rino-conjunctivită. Ei pot acuza strănuturi, uneori pot să apară mâncărime a urechilor, gâtului sau lăcrimează. Este o simptomatologie ca la o răceală”, a spus medicul gorjean.

Cadrul medical spune faptul că numărul pacienților cu astfel de alergii a crescut în ultima perioadă. ”Numărul pacienților sensibilizați cu ambrozie a crescut extrem de mult în ultima perioadă. Am mulți pacienți sensibili la această plantă”, a mai spus Coleașă.

Conform recomandărilor medicului specialist, oamenii trebuie să poarte ochelari de protecție și mască în cazul în care iau contact cu planta.

Vizualizări: 1,621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: