O primărie din Gorj riscă să intre în blocaj. Primar: Nu ne ajung banii pentru funcționare

Situația financiară grea la primăria Dănești. Unitatea administrativ teritorială riscă să intre în blocaj, pentru că banii primiți pentru funcționare nu ajung nici până la jumătatea anului, atunci când a fost anunțată o rectificare bugetară. La capitolul investiții nici nu se pune problema că primăria ar putea asigura măcar cofinanțarea.

Autoritățile locale așteaptă acum cu sufletul la gură rectificarea bugetară promisă pentru jumătatea acestui an. Dacă acest lucru nu se va întâmpla primăria Dănești va intra în blocaj financiar. ”Suntem într-o situație financiară foarte grea. Trăim cu speranța că la jumătatea anului se va face o rectificare bugetară și o să primi sumele care nu le-am primit de la începutul anului. Comuna Dănești este în dificultate cu privire la cheltuielile de funcționare. Nu vorbim de investiții. Avem foarte multe proiecte în derulare și ne trebuie bani pentru cofinanțare. Am primit asigurări   că se va face o rectificare bugetară și se va reface situația. Dacă nu se va întâmpla asta ne vom bloca. Nu cred că se dorește blocarea activității UAT-urilor”, a declarat Mădălin Paliță la Radio Infinit

S-a ajuns în această situație pentru că bugetul alocat la începutul acestui an primăriei Dănești pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare a fost cu  mult mai mic față de anul trecut. Mai mult decât atât edilul susține că la primărie chiar s-au făcut economii și nu risipă.

”Bugetul inițial a venit diminuat cu aproape 10 miliarde de lei vechi față de anul trecut. Suma aceasta pentru noi este vitală. Cu asta trăim. Noi nu avem alte surse de finanțare, iar deficitul e mare și pentru funcționare nu cred că ne ajunge până la jumătatea anului. Unde se fac excese și cheltuieli nejustificate să se facă economii. Primăria Dănești chiar merge pe economii pentru că îmi doresc mai mulți bani pentru investiții și cofinanțări. Important e să fie asigurați banii pentru funcționare”, a adăugat primarul din Dănești.

Vizualizări: 2,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: