O sută de medici au venit la Spitalul Novaci

Peste o sută de medici din Târgu Jiu, Novaci, Craiova sau Timișoara participă, în aceste zile, la mai multe simpozioane organizate la spitalul din Novaci. Unitatea medicală este la ceas aniversar și a adresat mai multe invitații cadrelor medicale.

„Provocări în practica medicală curentă a unităţilor sanitare cu paturi” este tema simpozionului organizat de conducerea unității medicale în acest an. „Activitățile desfășurate sunt pe fiecare secție în parte. Avem teme diverse: recuperare medicală, chirurgie urgențe și medicină internă și urmează simpozioane pe secțiile ginecologie și pediatrie, cu provocări în practica medicală, infecții nosocomiale și importanța curățeniei și dezinsecției în spitale”, a declarat managerul Spitalului din Novaci, Emil Grigore.

Sute de operații. Nicio complicație!

Timp de două zile, peste o sută de medici susțin diverse lucrări pentru o practică medicală de succes. „Avem peste o sută de medici după primele estimări. Medicii lucrează la spitale din județul Gorj, dar avem înscriși și din Timișoara ori Craiova”, ne-a mai spus Emil Grigore.

Printre cei care au participat la simpozioane s-a aflat și medicul ortoped Marcel Navolan. De curând, la Novaci, funcționează o secție de kinetoterapie unde se refac pacienții care au fost protezați. „Am susținut o lucrare referitoare la protezarea genunchiului. Este vorba despre pacienții cu protezare a genunchiului. De opt luni am început, la Novaci, tratamentul de recuperare a bolnavilor cu proteze. Pacienții sunt operați la Novaci. Intervențiile au fost reușite toate pentru că nu am înregistrat niciun caz de complicații. Tratamentul a fost dirijat foarte bine, dar, în continuare, după ce au intrat în grija noastră pentru recuperare, am fost atenți ca tratamentele să fie continuate și să prevenim anumite complicații foarte grave”, ne-a explicat medicul ortoped Marcel Navolan.

Vizualizări: 3,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: