Șapte motive pentru a bea apă când nu îți este sete

Apa este un elixir magic pentru organism, asta în afară de faptul că potolește setea. Iată șapte motive să bei apă:

1. Menține pielea sănătoasă la nivel celular
Consumul de apă te ajută să ai o piele elastică. Pielea este formată din trei straturi: cea mai exterioară este epiderma, apoi derma și în final, țesutul subcutanat. Dacă stratul superior, epiderma, nu este suficient de hidratat, pielea poate pierde elasticitatea și se simte atacată. Unii experți spun că prezența apei în organism poate ajuta la producerea de colagen, proteina responsabilă pentru menținerea pielii pline și fermă.

2. Apa menține articulațiile sănătoase
Un studiu a constatat că aportul de apă bogată în hidrogen a contribuit la scăderea durerii la persoanele care trăiesc cu poliartrită reumatoidă. Pentru persoanele sănătoase, aportul regulat de apă poate contribui, de asemenea, la menținerea sănătății și confortabilității. Băutura poate amortiza articulațiile și le poate păstra lubrifianții.

3. Apa ajută la scăderea în greutate
Apa ajută cu pierderea în greutate mai mult decât orice altă băutură. Studiu după studiu arată că apa ajută oamenii să consume mai puține calorii într-o zi și ajută oamenii să mențină o greutate mai mică. Poți pierde chiar și zece kilograme în câteva luni dacă bei un pahar mare de apă înainte cu o jumătate de oră de fiecare masă.

4. Apa ajută tranzitul intestinal
Luați în considerare aportul de apă înainte de a vă grăbi să luați un laxativ. Consumul zilnic de apă este important pentru a menține o digestie bună.

5. Te scapă de durerile de cap
Deshidratarea este o cauză frecventă pentru durerile de cap. Cercetătorii spun că un consum insuficient de apă scade volumul sanguin și nivelul de oxigen din sânge. Beți la fiecare două ore un pahar de apă și puteți scăpa chiar și de migrene severe și persistente.

6. Apa poate proteja împotriva cancerului
Un stil de viață sănătos poate ajuta la prevenirea anumitor forme de cancer. Unele cercetări sugerează că dacă beți mai multe cești de apă pe zi se poate reduce riscul de apariție a cancerului de vezică la bărbați. Cercetătorii consideră că un consum de apă mare ajută la eliminarea agenților potențiali cancerigeni înainte ca aceștia să aibă posibilitatea de a se dezvolta.

7. Apa vă ajută inima să-și facă treaba
Inima lucrează permanent pentru a pompa sânge în toate vasele și în mușchi. Un corp hidratat corect ajută inima pentru a face acest lucru.

Vizualizări: 2,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: