Ce vedetă TV va juriza la Festivalul Răciturilor, din Peștișani

Se anunță un weekend cu multe gusturi la Peștișani. La acest sfârșit de săptămână, va avea loc Festivalul Răciturilor. Organizatorii anunță că participanții vor degusta sarmale, piftii, dar și alte bunătăți la ceaun sau proțap. Juriul va fi condus de realizatorul TV George Mihai, de la Kanal D. Cel mai așteptat eveniment este concertul lui Ștefan Bănică.

“Sarmale, piftii, proțap, ceaun...și lista continuă Despre asta va fi vorba în acest weekend la Peștișani. Vor face față producătorii de delicii culinare poftei oaspeților? Noi zicem că da. Din informațiile pe care le-am centralizat astăzi câteva mii de sarmale vor intra în zilele următoare la fiert. Așadar multe restaurante se vor întrece nu numai în a a satisface gusturile pretențioase ale clienților ci și în a le satisface pe cele ale juriului condus de George Mihai realizatorul emisiunii ROventura-Țara ’n bucate de la Kanal D”, potrivit celor de la Discover Peștișani.

Festivalul va începe, sâmbătă, la ora 12. “Un festival pornit inițial doar de la răcituri (piftii cum spun gorjenii) și extins cu sarmalele tocmai datorită obiceiului zonei de a se consuma la masă sarmale fierbinți cu piftii reci, obicei care se găsește în foarte puține zone din România. Se vor juriza atât piftii cât și sarmale. De asemenea, se vor acorda și premii pentru cel mai frumos stand sau pentru cel mai inedit preparat”, mai anunță organizatorii.

Mai mulți producători din județ vor expune conserve de legume, fructe, dulcețuri, siropuri, prăjituri, zacuscă sau pâine de casă. Atmosfera va fi întreținută și de Cramele Cricova - Excursii/Cricova Cellars - Wine Tours precum și de Crazy Bar Events Târgu Jiu.

Emeric Imre va concerta la ora 20. De la ora 21, va fi pe scenă Florin Chilian, iar seara de sâmbătă se va încheia cu un concert susținut de celebrul Ștefan Bănică.

Duminică, atmosfera va fi întreținută de Ansamblul Doina Gorjului, de la ora 14, apoi deTaraful Fane Pițigoi de la Pârâul de Pripor. Atât sâmbătă cât și duminică vor exista comercianți cu produse alimentare-sarmale, piftii, proțap și tocan.

Galerie foto



Vizualizări: 1,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: