Oameniifiară

Societatea de azi există pentru că am acceptat, de la Isus Hristos încoace, că ne aparține doar viața Lui și că viața oricărui om (fie el oricât de inutil lumii, prost, ticălos, infractor etc.) nu poate fi însușită de alți oameni. Fără apărarea acestei legi venită de la Dumnezeu și acceptată de înaintașii noștri, societatea românească, europeană și occidentală în general s-ar dizolva pur și simplu pentru că am deveni fiecare câte un dumnezeu lumesc, dornic de stăpânirea aproapelui și, după puteri, a lumii. Oameniifiară se hrănesc cu viețile semenilor lor. Există de când lumea, se înmulțesc și vor/reușesc să controleze creația/societatea, viața și moartea oameniloroameni. Exemplificare.

Ministrul Justiției a anunțat, urmare a plângerilor deținuților din penitenciarele pe care le-a vizitat, că a cerut toate hotărârile judecătorești prin care s-a dispus amânarea liberării condiționate a deținuților care au executat fracția obligatorie de pedeapsă prevăzută de lege, pentru a asigura o practică unitară a instanțelor. O inițiativă pentru care domnul ministru are - spre deosebire de alte inițiative - competența și obligația legală de a o întreprinde cât mai repede deoarece Romania trebuie să raporteze curând la CEDO măsurile care asigură respectarea drepturilor deținuților.

Imediat, apărătorii așa zisului stat de drept original din România, stat care organizează în continuare devalizarea țării, alungarea propriilor cetățeni urmată de importul - deja început - de imigranți/forță de muncă ieftină fără conștiința națională română, prostirea națiunii prin transformarea majorității membrilor societății în analfabeți/analfabeți funcționali, confiscarea creșterii economice (rezultată din mersul lumii, nu din vreo politică publică) de capitalul străin și o gașcă infimă de mafioți/cozi de topor care controlează instituțiile de forță, l-au catalogat pe dl. Tudorel Toader ca fiind ministrul infractorilor. Acești paraziți care se hrănesc cu răul din lume nu vorbesc nimic despre lege, despre sfințenia legii într-un stat de drept, astfel că mă hotărâsem să-i ignor.

Dar s-a trezit vorbind și Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, niște siniștrii care contestă inițiativa ministrului, reproșându-i că a vorbit doar cu vreo 20 de deținuți, că justiția din România este blândă cu infractorii nedreptățind victimele (incorect, sunt pline penitenciarele de infractori care s-au plimbat cu mopedul fără permis, care au tăiat doua lemne nemarcate, au furat o plasă de mâncare etc.), că uită/nu știe că rata recidivei este mare (incorect, legea elimină recidiviștii de la liberarea condiționată la prima analiză) și interesul politic/personal in liberarea condiționată a unor deținuți VIP (cu trimitere directă la Mircea Băsescu, dar profund incorectă deoarece acesta a ,,beneficiat” de mai multe amânări.

Domnilor siniștrii din FSAP, liberarea condiționată este, într-adevăr, cea mai mare problemă din penitenciare datorită faptului că legislația secundară care trebuia adoptată încă de la 1.02.2014 în aplicarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor nu a fost adoptată integral nici până în prezent (și voi tăceți mâlc), că legislația secundară adoptată prin hotărâri de guvern, ordine de ministru și decizii ale directorului general ANP  încalcă și modifică Legea nr.254/2013 (și voi tăceți mâlc), că analiza liberării condiționate in penitenciare se face de oameniifiară sau de membri ai comisiilor cu studii de educație fizică, teologie, economia turismului etc., angajați în condițiile și cu șpaga cunoscute de voi foarte bine (și voi tăceți mâlc) precum și datorită faptului că unii ,,judecători” îi pedepsesc pe cei mulți fără apărare pentru a putea face scăpat câte unul din mega-infractorii care rămân mereu nepedepsiți. Domnilor siniștrii din FSAP, în prezent în penitenciare se află mii de detinuți nerecidiviști a căror liberare condiționată a fost amânată netemeinic și nelegal de comisiile din penitenciare formate preponderent din oameniifiară, membrii voștri de sindicat, care mănâncă de vii alți oameni pentru a-și păstra/întări privilegiile de personal pârât de ordine publică, apărare si siguranță națională, categorie imposibil de legiferat conform art.116-119 din Constituție.

Domnule ministru al justiției, ANP este, conform legii - spre deosebire de judecători -, in subordinea dvs. directă și nu puteți pune în discuție practica instanțelor de judecată fără a analiza în prealabil condițiile în care se acumulează/validează/valorifică in penitenciare informațiile despre activitățile și comportamentul deținuților și respectarea legii de comisiile de liberare condiționată din penitenciare. Această analiză este obligatorie, domnule ministru, pentru a nu pune caii înaintea boilor, întrucât judecătorii nu supraveghează/lucrează direct cu deținuții, întemeindu-și hotărârile în mare parte pe documentele întocmite de administrația penitenciarelor și hotărârile comisiilor de liberare condiționată din penitenciare. Vă asigur, domnule ministru, că veți descoperi nu numai o mulțime de potențiali infractori (astfel trebuie catalogat oricine încalcă legea care prevede o sancțiune penală pentru neadoptarea legislației subsecvente, oricine privează un om de libertate pentru alte motive decât cele prevăzute de lege) ci și o mulțime de oamenifiară care manipulează legea și se hrănesc cu lunile/anii de libertate ai unor semeni care și-au ispășit pedeapsa conform legii, dar sunt menținuți in detenție pentru ca subsistemul ANP să beneficieze de multe posturi (ocupate preponderent, mai ales posturile aflate în nodurile de putere, de o rețea înfiorătoare de pile, rude, afini și infiltrați ai mafioților), de salarii mari (un comisar șef de penitenciar făcut la apelul de seară dintr-un economist, jurist, inspector de personal etc., care a văzut secțiile de deținere doar în vizită sau inspecție se poate pensiona înainte de 50 de ani de ani cu o pensie cu mult peste 10.000 Ron) și de bugete calculate pe cap de deținut pe care să le vămuiască și pentru ca sistemul mafiot să poată pretinde că se luptă cu infractorii protejându-i în același timp pe infractorii - văzuți și nevăzuți - care le sunt complici la compromiterea Justiției și confiscarea statului.

Domnule ministru al justiției, sunt gata să-mi cer scuze pentru că v-am numit in articolul precedent ministrul Pulifrici, dacă procedați gospodărește și purcedeți mai întâi la analiza liberării condiționate in procedura administrativa care oferă instanțelor principalul suport pentru întemeierea soluțiilor lor și arătați opiniei publice oameniifiară din subsistemul penitenciar responsabili pentru neadoptarea legislației secundare în termenele și condițiile prevăzute de Legea nr.254/2013, pentru propunerea menținerii in detenție a persoanelor care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru liberarea condiționată, pentru transformarea comisiilor administrative din penitenciare in instanțe de apreciere și control a hotărârilor judecătorești trecute in puterea lucrului judecat care reapreciază natura infracțiunilor și durata pedepselor și stabilesc alte pedepse/reguli de liberare condiționată etc.. Acest lucru este de altfel obligatoriu, domnule ministru, deoarece, mai devreme sau mai târziu, CEDO va descoperi/se va pronunța asupra lipsei unei legislații accesibile și previzibile în procedura liberării condiționate.

Oameni buni, știu că suferă multe alte categorii de oameni necăjiți de foame, de frig, de dor de copii, familie și tară, de lipsa bucuriei împlinirii în viață și alte multe suferințe, precum și de lipsa de libertate cauzată de sărăcie, de supunerea în fața puterii noilor vătafi fără de care nici sărăcia nu vă mai este permisă (sunt unii care vor să-i pună la muncă pe toți nevolnicii năpăstuiții de soartă, care cred că un salariu care îl menține pe muncitor sub pragul sărăciei este deja prea mare). Despre unele categorii de necăjiți voi scrie, dar nu am putere și timp să scriu despre toți. Nu spuneți că trebuie să-i apăram mai întâi pe  alții, nu pe deținuții care au încălcat legea, pentru că asta este diversiunea celor care îi năpăstuiesc pe toți. Arătați cu degetul spre toți cei care năpăstuiesc oamenii fără apărare: copii orfani, copiii și părinții părinților plecați în bejenie după o leafă cu care să-i poată crește/ține in viață, oameni cu mulți talanți/multe talente pe care alcătuirea coruptă a societății românești îi transformă în muritori de foame, oameni cu diferite deficiențe din naștere sau dobândite cu sau fără vina lor, minorități de tot felul anihilate de majoritate doar pentru că sunt altfel, deținuți etc. Pentru început poate doar in gând. Nu veți putea rămâne/redeveni oameni fără a arăta cu degetul alegerea intre bine și rău, între lege și fărădelege, intre cinste și necinste, intre semeni cu frica lui Dumnezeu și oameniifiară, intre rușine și nerușinare, intre iubirea dintre voi și disprețul față de oricine/orice, etc.. Istoria a dovedit că oamenilorfiară le este frică de oameniioameni care știu/vor/pot să alegă binele, cinstea, rușinarea, iubirea și legea rezultată din toate acestea și să arate cu degetul. Curaj și spor la treabă.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: