Obiectiv turistic din Gorj, unic în Europa. Imagini de îţi taie răsuflarea!

Este un loc absolut superb ce se remarcă mai ales prin sălbăticie şi spectaculozitate. Este un colţ de Rai, ar spune cei care au trecut pe acolo, şi ar putea fi cu siguranţă un obiectiv turistic extrem de atractiv pentru turiştii de orice fel. Canionul Cheilor Olteţului se întinde pe raza judeţului Gorj, pe o distanţă de doi kilometri, între Peştera Polovragi şi Mănăstirea Polovragi. Cascadele, îngustimea pereţilor, dar mai ales bazinele de hidromasaj sunt doar câteva din frumuseţile locului.

Dan Gabriel Chiriac este unul dintre gorjenii care merge în aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu ori de câte ori are ocazia. Cunoaşte zona şi spune că sunt locuri unice în Europa. Din postura de preşedinte al Clubului Montan White Wolf, Dan Gabriel Chiriac le prezintă deseori turiştilor şi sportivilor clubului atracţiile zonei şi nu de puţine ori se avântă în mijlocul aventurii. „Pereţii de stâncă, prin îngustimea lor – distanţaţi la 3-4 metri în partea inferioară, cea mai îngustă porţiune dintre două masive muntoase din Europa, şi la 10-20 metri la nivelul drumului forestier, situat cu 25 de metri mai sus, creează un canion superb ce este exploatat turistic de amatorii de senzaţii acvatice. Jocurile de lumini şi umbre fac din acest peisaj unul de basm”, mărturiseşte preşedintele Clubului Montan White Wolf.

Cea mai accesibilă cale de a pătrunde în universul de apă şi piatră este în zona viaductelor din amonte de Peştera Polovragi.

Din acea zonă şi până la ieşirea din chei, sub mânăstire, turistul poate încerca o multitudine de senzaţii, lăsându-se purtat de sectoarele line sau tumultoase ale Olteţului. „Temperatura apei este specifică zonei de munte astfel că este recomandată echiparea cu neoprene, costume caracteristice scufundătorilor. Cu toate acestea, cu puţin antrenament şi ambiţie, cascadele şi bulboanele pot deveni adevărate bazine de hidromasaj”, mai spune Dan Chiriac.

Principalii temerari care se perindă de-a lungul acestui canion pentru a admira peisajul sau a ecologiza albia râului sunt membrii Clubului Montan White Wolf din zonă, un club axat pe activităţile specific Olteniei de sub munte.

„În ultimul timp s-au alăturat tot mai mulţi turişti din ţară şi străinătate, fascinaţi de peisajul mirific creat de Mama Natură”, ne-a declarat Dan Gabriel Chiriac, preşedintele clubului.

Galerie foto




Vizualizări: 98,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: