Ochelarii de citit vor fi înlocuiți cu picături de ochi

Picăturile de ochi care pot înlocui ochelarii de citit au ajuns deja în farmaciile din America. Prețul lor nu este ieftin, dar nici foarte piperat pentru americani, mai ales că astfel, milioane de oameni pot renunța la ochelarii de citit în scurt timp.

Aceste picături revoluționare pot fi folosite de persoanele care suferă de prezbitism și care au nevoie de ochelari mai ales pentru a citi, pentru a conduce sau pentru a lucra la calculator. Prezbitismul constă în diminuarea puterii de acomodare a ochilor și apare după vârsta de 35 – 40 de ani, fiind tot mai accentuat odată cu înaintarea în vârstă. Cristalinul își pierde elasticitatea în mod progresiv, iar mușchii care controlează forma cristalinului își pierd puterea de contractare.

Picăturile care pot înlocui ochelarii de vedere se numesc pilocarpine și sunt comercializate sub denumirea Vuity de compania farmaceutică producătoare. O singură picătură în fiecare ochi poate îmbunătăți vederea obiectelor din apropiere timp de 6 până la 10 ore. Aceste picături ajută mușchii cristalinului să reducă dimensiunea pupilei, drept pentru care se extinde profunzimea câmpului vizual iar persoana care le folosește își poate concentra privirea la diverse distanțe.

Picăturile de vedere pilocarpine sunt mult mai eficiente pentru persoanele de vârstă mijlocie, între 30 și 50 de ani dar sunt mai puțin eficiente în cazul persoanelor trecute de 60 de ani.

Vizualizări: 1,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: