Siropul de ceapă, benefic pentru răceală şi tuse

Ceapa este nelipsită în bucătăria tradițională românească, însă aceasta este și un remediu natural foarte eficient împotriva răcelii și a tusei.Un mare avantaj al cepei este că poate fi consumată de toate persoanele, indiferent de vârstă, deoarece nu creează niciun fel de reacții dăunătoare organismului.

Ceapa, în general, ţine la distanţă gripa şi răceala. O spun şi bătrânii, o spun şi specialiştii fitoterapeuţi. Cine mănâncă zilnic 50-100 de grame de ceapă crudă este ferit de afecţiunile sezonului rece, deoarece ceapa are proprietăţi antiseptice şi antiinfecţioase. Consumată crudă, ea acţionează ca un antibiotic natural.

Pe lângă faptul că sunt excelente în tratarea infecții respiratorii, remedii naturale pe bază de ceapă te ajută și la tratarea reumatismului, dar sunt bune şi pentru gută dacă se beau două căni de ceai de ceapă pe zi.

Un alt beneficiu deja cunoscut al cepei este acela că tratează insomnia, fiind indicat să se consume ceapă înainte de culcare. Astenia și surmenajul intelectual sunt ținute la distanță de cei care consumă sirop de ceapă.

Ceapa mărește volumul urinar și este astfel adecvată în dietele persoanelor care suferă de pietre la rinichi, infecții urinare sau insuficienţe renale.

Siropul de ceapă este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale, reușind să curețe cu succes toxinele din corp. Acesta ajută şi la subțierea sângelui și scade tensiunea arterială, ajutând astfel la prevenirea bolilor de inimă. Nu în ultimul rând ceapa reduce nivelul glucozei din sânge, prin urmate, este indicată și pentru diabetici.

Vizualizări: 1,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: