Oferte de 100 de milioane de euro pentru Oltchim

Doar două oferte, depuse de Chimcomplex Borzeşti (controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza) şi de fondul de investiţii White Tiger, sunt luate în calcul pentru vânzarea activelor combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea. „Două firme, Chimcomplex şi White Tiger, au depus ofertă pentru mai multe grupe de active, iar toţi ceilalţi licitează pentru câte un pachet de active. Ofertele celor două companii pentru activele Oltchim pe care vor să le cumpere depăşesc 100 milioane de euro, fiecare. Acum se poartă negocieri cu cei care au depus oferte, se analizează ofertele”, a precizat o sursă avizată, pentru News.ro.

Contactat de News.ro, avocatul Gheorghe Piperea, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, spune că negocierile sunt în derulare şi nu poate face comentarii pe marginea acestor detalii. „Acum analizăm ofertele. Sperăm ca până la jumătatea lunii septembrie să fie desemnat câştigătorul licitaţiei. Noi încercăm să accelerăm procesul. Aşteptăm poziţia oficială a Comisiei Europene, dacă este vorba de discontinuitate economică sau nu”, a spus Piperea, pentru News.ro.

Acesta afirmă că, în cazul în care Comisia Europeană consideră că este vorba de un ajutor de stat, atunci acesta nu va fi pus în sarcina cumpărătorului, ci rămâne la vânzător. (A.A.)

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: