OFICIAL! Artego s-a retras din acționariatul de la Pandurii

Decizie radicală a conducerii Artego SA, singurul dintre acționarii de la Pandurii care în vremurile actuale de pribegie ale echipei a mai contribuit financiar din când în când. Consiliul de Administrație al societății conduse de Viorel David a luat pe 31 octombrie decizia de a se retrage din acționariatul clubului, Artego fiind, astfel, primul dintre membrii fondatori de la Pandurii care părăsește barca ce pare să ia tot mai multă apă, pe măsură ce lucrările la noul stadion sunt tot mai aproape de finalizare.

Prin decizia luată în ultima zi a lui octombrie, după un deceniu de colaborare cu echipa care era mândria Olteniei în urmă cu câțiva ani, Artego a renunțat atât la calitatea de membru fondator, cât și la cea de asociat. Decizia e luată la scurt timp după ce în spațiul public s-a discutat intens despre contractul pe care societatea e pe cale să îl piardă la Complexul Energetic Oltenia în privința furnizării benzilor de transport cărbune.

În iarna lui 2014, când Marin Condescu a fost îndepărtat din fruntea clubului și, când, de fapt, a început declinul echipei, după o toamnă glorioasă în Europa League, Artego a mai anunțat o dată că se retrage de la Pandurii, revenind ulterior asupra deciziei.

În urma hotărârii de acum, Pandurii rămâne cu acționarii binecunoscuți, respectiv – CEO, Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia. Financiar, niciunul dintre aceștia nu a mai ajutat echipa de un an de zile, doar Marin Condescu făcând eforturi în tot acest timp pentru a menține echipa pe linia de plutire, împreună cu administratorul special Marin Golea și cu administratorul judiciar Consulting Company.

După retragerea Artego, principalul creditor al clubului nu părea îngrijorat de decizia luată de David, Marin Condescu fiind de părere că la fel ar trebui să procedeze și ceilalți membri fondatori.

„Atâta timp cât nu dă nimeni nici un leu de atâta vreme nu văd de ce să mai fie asociați sau membri fondatori. Puteau de mult timp să ajute echipa să se redreseze, dar nu au făcut-o. Măcar în privința celor de la Artego știm pe ce cale au apucat-o și ne facem calculele fără să mai depindem de ei. Le mulțumim că ne-au fost aproape până acum și așteptăm să vedem ce fac ceilalți asociați care tot promit că vor finanța echipa, dar nu o fac nici măcar în privința juniorilor”, afirmă Condescu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: