Şirineasa devine Pandurii sau Jiul?

ACS Şirineasa a luat un avans consistent în Liga a III-a, în drumul către promovarea în liga secundă. Echipa cumpărată de oameni de afaceri gorjeni şi mutată din Vâlcea la Petroşani a fost bine primită în Valea Jiului. Localnicii aproape au adoptat-o, mai ales că autocarele şi maşinile echipei au fost inscripţionate Jiul Petroşani. Şi totuşi, nu este exclus ca echipa să se numească pe viitor Pandurii sau măcar să joace la Târgu Jiu.

Şirineasa a continuat seria de victorii în Liga a III-a şi după ce a schimbat antrenorul, numindu-l principal pe Dan Vasilică. Acesta a lăsat Internaţional Băleşti pentru echipa unde oamenii din anturajului omului de afaceri Nicolae Sarcină investesc cât e nevoie.

Echipa este pe primul loc de la începutul campionatului, având un avans de opt puncte faţă de ocupanta locului secund, dar antrenorul spune că mai sunt cinci etape din tur şi un întreg retur, astfel că lucrurile se pot schimba.

Vasilică a spus că Jiul Petroşani a fost o echipă foarte iubită în Valea Jiului, iar oamenii de acolo ar vrea să vadă din nou fotbal de Liga I sau măcar de Liga a II-a. Paradoxal, echipa lui Sarcină ar putea fi dorită şi la Târgu Jiu, dacă Pandurii nu va reuşi să evite falimentul. Altfel, Gorjul va avea stadion de 20 de milioane de euro şi fotbal de Liga a IV-a, mai ales că şi echipa din Băleşti este la coada clasamentului ligii a treia. Numele echipei Şirineasa şi locul unde va juca vor fi însă decise abia la finalul campionatului.

Costea, vedeta de la Şirineasa

Florin Costea, atacantul de 32 de ani care joacă la Şirineasa, deşi a jucat în trecut pentru Craiova şi Steaua, spune că se consideră norocos. Acesta se antrenează şi separat de echipă cu Dan Vasilică, pentru a ajunge la forma de altădată. „Am venit aici după o pauză mare, de un an de zile, în care nu am mai jucat. Vreau să mă pun pe picioare, iar pentru asta muncesc din greu. Pe lângă antrenamentele cu echipa, mă pregătesc şi individual cu antrenorul Dan Vasilică. Fac cu el antrenamente specifice care să mă ajute să reintru în parametri normali”, spune Florin Costea.

Fotbalistul spune că a găsit la Petroşani un grup de jucători care sunt uniţi şi care se înţeleg ca o familie. Nu e o coincidenţă că echipa e lider detaşat în Seria a 4-a a Ligii 3. „Nu m-am născut să joc fotbal numai în Liga 1 sau la naţională, mă pot adapta oriunde, chiar şi în Liga a 3-a. Nicidecum nu consider că este un pas înapoi că joc aici. Nu mai sunt în Liga 1 şi din cauza multelor accidentări pe care le-am avut. Eu totuşi mă consider un fotbalist norocos”.

Vizualizări: 3,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: