Oficial! Dos Santos şi Elton da Silva au părăsit Pandurii

Echipa lui Petre Grigoraş este şi mai slabă după ce doi dintre jucătorii pe care îi dorea nu au rămas la Pandurii. Alex dos Santos şi Elton da Silva erau la final de contract şi au plecat de la Pandurii la alte echipe, unde ofertele au fost mai bune. Dos Santos a venit la Pandurii în august 2013, semnând contract pentru un an, iar mijlocaşul Elton da Silva a ajuns la Pandurii în octombrie 2013, tot pentru un an. Cert este că singura noutate de la Pandurii este Silviu Pană, luat sub formă de împrumut de la Chiajna.

Ieri, Grigoraş a plecat în stagiul de pregătire de la Sibiu cu Pedro Mingote, Răzvan Stanca, Michal Gliwa, Marian Pleaşcă, Bogdan Unguruşan, Paraskevas Christou, Ionuţ Rada, Erico da Silva, Răzvan Negrescu, Marko Momcilovic, Ionuţ Constantin, Paul Anton, Alexandru Dan, Cornel Predescu, Nicandro Breeveld, Silviu Pană, Alin Buleică, Viorel Nicoară, Alexandru Ciucur, Deivydas Matulevicius.

Prunariu nu a găsit jucători ieftini

Din lot nu fac parte Elton da Silva şi nici dos Santos, deşi conducerea dădea asigurări că cel din urmă va reveni la echipă. Preşedintele executiv al Pandurii, Eugen Pârvulescu, a confirmat plecarea celor doi jucători. „Din păcate Alex dos Santos cât şi Elton da Silva au semnat contracte cu alte echipe, respectiv CFR Cluj  şi o echipă din prima ligă portugheză Alex dos Santos. Erau doi jucători care speram că ne ajută în realizarea obiectivului, dar încercăm să găsim alte soluţii şi cu siguranţă până la startul campionatului vom găsi soluţii“, explică Pârvulescu. Cei doi jucători nu au fost prezenţi nici la reunirea lotului, pe de 16 iunie, dar atunci preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Mihai Prunariu a declarat că: “Mai mult de  90% Alex Dos Santos va fi jucătorul nostru. Eu cred că și Elton va rămâne la Târgu Jiu”, a spus Prunariu.

Ulterior, Prunariu declara în presa locală faptul că Pandurii nu va plăti 300.000 de euro pentru dos Santos pentru că de banii ăştia poate cumpăra alţi jucători. Singurul lucru pe care şi-l permite Pandurii este să împrumute jucători ieftini. „Cert este că Pandurii nu va plăti în niciun caz 300.000 de euro pentru un transfer definitiv, nu stăm așa de bine acum cu banii ca să ne permitem să cheltuim o sumă atât de mare. Și oricum e piața plină de jucători, vom putea găsi lejer niște soluții în atac”, spunea Mihai Prunariu.

În final, Pandurii a reuşit să perfecteze un împrumut, pe Silviu Pană, acesta jucând la o echipă ce a retrogradat, Năvodari. El era la Năvodari tot sub formă de împrumut de la Chiajna.

3 goluri a dat Elton în 17 meciuri jucate pentru Pandurii în ultimul sezon

11 goluri a marcat Alex Dos Santos și a fost titular în tot atâtea partide în Liga I

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: