E oficial! Demisii la vârful câştigătoarei Cupei României!

Preşedintele Energia Rovinari, Laurenţiu Răuţ, preşedintele secţiei de baschet Radu Stroescu şi antrenorul Aleksander Todorov au demisionat din fruntea clubului. Răuţ şi Stroescu au declarat într-o conferinţă de presă că au hotărât să plece deoarece planurilor lor de a face performanţă la echipă nu coincid cu cele ale finanţatorilor. De numele celor doi se leagă câştigarea Cupei României. Răutăcioşii văd în ceea ce se întâmplă la Energia situaţia de la Pandurii, unde decăderea a început odată cu multiplele schimbări şi numirea unor geniali la conducerea clubului.

Preşedintele clubului Laurenţiu Răuţ şi preşedintele secţiei de baschet şi antrenor secund Radu Stroescu spun că pleacă de la Energia pentru a nu-şi călca principiile. Cei doi nu au spus foarte clar motivele pentru care pleacă. Răuţ a declarat că a decis să plece după o discuţie telefonică. „O discuţie telefonică, depăşită, atâta timp cât ideile sunt total diferite. (...) Am încercat să schimbăm ceva la echipă, dar nu toată lumea a fost de acord cu schimbările pe care le-am cerut. Alegerea a fost clară, ori noi, ori respectivii“, a spus Răuţ.

Răuţ: Nu voi fi niciodată o marionetă

El a mai spus că nu vrea să fie marionetă. „Eu personal am decis să încetez colaborarea cu clubul Energia. Nu mă gândeam că o să se întâmple, dar asta e viaţa, mergem înainte. Nu m-am gândit niciodată că poţi găsi atâta reticenţă în momentul în care vrei să faci performanţă, din păcate ideile pe care le-am avut în ceea ce priveşte performanţa la acest club nu coincid cu ale conducerii şi am decis ca fiecare să urmeze drumul lui. Atâta timp cât nu mi se respectă munca, nu voi fi niciodată o marionetă. Niciunde. Tot ce am făcut am făcut prin munca mea, nu am fost pus în funcţii pentru anumite interese. Dacă cineva a crezut asta s-a înşelat amarnic“, a declarat fostul preşedinte.

La discuţia lămuritoare pentru cei doi a participat şi directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Radu Stroescu a explicat că nu era pe aceeaşi lungime de undă cu conducerea. „Am purtat discuţii cu conducerea şi anumiţi susţinători de baschet şi oarecum finanţatori şi ni s-a explicat în ce condiţii să lucrăm. Nu eram pe aceeaşi lungime de undă şi am renunţat. Noi nu vedem performanţa în acest mod“, a spus Stroescu, care a menţionat că va continua în acest domeniu. Cei doi au mai spus că disputa a început de la achiziţia unor jucători. „Anumiţi jucători pe care noi nu i-am dorit, iar conducerea i-a dorit“, spune Răuţ.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: