Olar din Gorj, în Luxemburg

Ion Rătezeanu, printre ultimii olari din Gorj, participă, în aceste zile, la un eveniment inedit în inima Europei. Le arată străinilor cum se fac strachinile de lut, exact ca odinioară. 

Meșterul olar participă la Bazar Internațional de Luxemburg. Comunitatea de români din Luxemburg e unită aici de tradiții și meșteșuguri românești.

“Sunt tare mândru că am putut mijloci participarea meșterului olar gorjean Ion Rătezeanu la cel mai important eveniment multicultural din inima Europei, organizat sub înaltul patronaj al Marii Ducese de Luxemburg. 

Prin legătura strânsă pe care o am cu întreaga comunitatea de români din Marele Ducat, tradițiile, meșteșugurile și obiceiurile gorjenești sunt prezentate în aceste zile la standul României, organizat de Romania Luxembourg Business Forum Asbl - organizație nonguvernamentală preocupată de susținerea dezvoltării relațiilor de afaceri dintre România și Luxemburg - în cadrul Bazar Internațional de Luxemburg 2023”, a anunțat prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: