Olimpiada jocurilor de iarnă, câştigată de copiii cu dizabilităţi din Gorj

Copiii din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu au câştigat locul I la Olimpiada jocurilor de iarnă a copiilor cu dizabilităţi, ce s-a desfăşurat săptămâna trecută, la Rânca. Elevii gorjeni au înregistrat cele mai bune rezultate la probele care s-au desfăşurat pe zăpadă, reuşind să învingă competitori din Mehedinţi, Vâlcea, Dolj, Hunedoara, Dâmboviţa şi Mureş.

Olimpiada jocurilor de iarnă a copiilor cu dizabilităţi este o competiţie organizată de către Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu, iar anul acesta a ajuns la a III-a ediţie. Anul acesta au concurat şapte echipe de copii din şapte judeţe, fiecare echipaj fiind format din patru copii. Competiţia a constat în şapte probe de concurs pe zăpadă. Concurenţii au aruncat cu bulgări de zăpadă la ţintă, concurs de sănii, acordarea primului ajutor sau construirea unui om de zăpadă. A fost şi o probă de îndemânare, un elev legat la ochi parcurgând un traseu ghidat de colegii din echipă.

La competiţie au fost prezenţi şi doi inspectori şcolari. Elevii gorjeni s-au dovedit a fi cei mai buni. Câştigătorii au primit o cupă, medalii, diplome şi câte o plăsuţă cu dulciuri şi răcoritoare de la Carrefour. „Este singura activitate de genul acesta din ţară care are loc iarna pentru copiii cu dizabilităţi intelectuale. Ne-am dat seama că şi copiii aceştia au nevoie să desfăşoare astfel de activităţi, pentru a socializa şi a face schimb de informaţii, pentru a comunica între ei. Competiţia sportivă îi atrage pe toţi. Toţi participă cu plăcere la astfel de întreceri”, a spus Nicu Baiu, directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Târgu Jiu.   

Unii dintre copii au familii şi vin la şcoală însoţiţi de părinţi, alţii stau la internat, însă o parte dintre ei sunt din sistemul de protecţie, aflaţi în centre de plasament.

Galerie foto


Vizualizări: 812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: