Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Olimpicii gorjeni intră la facultate fără examen

Elevii gorjeni care au absolvit în acest clasa a XII-a şi au obţinut premii la olimpiadele naţionale vor intra la facultate fără să mai susţină examenul de admitere. În această situaţie se află şase olimpici care au fost premiaţi în ultimii doi ani de zile la biologie, la limba germană, la muzică sau la discipline tehnice. La nivel naţional vor fi admişi fără examen la facultate, pe baza premiilor obţinute 609 elevi.

Din judeţul Gorj va intra la facultate fără examen olimpica Oana Roxana Drăghici datorită premiului I obţinut la Olimpiada Naţională de Biologie în anul 2009. Aceasta a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Roxana spune că din această toamnă va fi studenta Facultăţii de Biologie a Universităţii din Bucureşti. „Voi opta pentru Facultatea de Biologie din Bucureşti. Admiterea va avea loc în luna iulie a acestui an şi mă voi înscrie la specializarea Biologie-Chimie. Din momentul în care ai obţinut un premiu la o olimpiadă naţională sau internaţională eşti capabil să înveţi şi pentru examenul de admitere. Cred că aşa gândesc şi cei de la facultăţile care au eliminat acest examen pentru olimpici. Condiţia este să fii obţinut un premiu în ultimii doi ani de studiu”, spune Oana Roxana. Printre elevii care au adus premii Gorjului se mai numără Oana Diţoiu, care a obţinut în clasa a XI-a premiul I pentru proiect şi premiul III în clasa a XII-a la Olimpiada Naţională de Limba Germană Modernă. De asemenea, de admitere scapă şi Mihai Posa, absolventul Grupului Şcolar Energetic Nr.1 din Târgu Jiu, care a primit în clasa a XII-a premiul II în cadrul olimpiadelor tehnice, la specializarea Tehnician electromecanic. Unul dintre elevii gorjeni care va putea intra la facultate fără examen de admitere este Gheorghe Răzvan Ştefănoiu, absolventul Grupului Şcolar Tehnologic „Ion Mincu” din Târgu Jiu, care a obţinut premiul II la olimpiadele tehnice, la disciplina Tehnician Instalator.  Mădălina Lupu va intra la facultate pe baza premiului II obţinut în 2009 la disciplina Tehnician în turism. De asemenea Cristina Stoica a obţinut premiul III la disciplina Tehnician în industria alimentară, în clasa a XI-a, fiind elevă a Colegiului Tehnic Motru.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: