Milosteanu: Andreea s-a ataşat de copil şi nu vrea să-l dea

Copilul născut la începutul acestui an dintr-un viol al unui bătrân de 77 de ani asupra unei fetiţe nu a fost abandonat. Chiar dacă copila care a născut nu este primită acasă de familie, aceasta nu şi-a lăsat fiica pe drumuri. Şi-a găsit adăpost în Centrul Maternal unde îşi creşte fiica dând dovadă de responsabilitate, după cum susţine directorul centrului, Gheorghe Milosteanu.

Andreea, minora de 14 ani, despre care se spune că ar fi născut o fetiţă după ce a fost violată de bătrânul Antonie Ohotă este internată de patru luni în Centrul Maternal din Târgu Jiu. Gheorghe Milosteanu, directorul instituţiei, spune că aceasta solicită din ce în ce mai des învoire pentru a merge împreună cu fetiţa sa de patru luni la Drăguţeşti, unde locuieşte mama sa împreună cu concubinul său. Tot acesta povesteşte că în tot acest timp fetiţa de patru luni, pe care o cheamă tot Andreea, a fost îngrijită şi supravegheată de minoră foarte bine. Copilul nu va fi dat spre adopţie, ci va fi integrat în familie.

„În ultima vreme destul de frecvent îi dau învoire la domiciliul concubinului mamei ei şi este în interesul nostru pentru că ne gândim că în perioada următoare trebuie să se reintegreze în familie. Mă bucură faptul că s-au ataşat de copil, că nu vor să îl dea spre adopţie sau asistenţei maternale profesioniste. Nu mi-a creat probleme în Centrul Maternal. Şi-a îndeplinit obligaţiile de mamă faţă de propriul copil. S-a integrat uşor şi în programul de autogospodărire, se îngrijeşte de copil şi îl supraveghează destul de bine”, menţionează Gheorghe Milosteanu. 

Concubinul mamei trebuie să se obişnuiască cu nepoata

Deşi intenţia mamei sale, Clara Nedelcu, este de a-şi aduce fiica acasă, întâi trebuie să se acomodeze cu ideea concubinul său. „Mama vine destul de des în Centrul Maternal să-şi viziteze nepoţica şi fiica. La două zile îi face o vizită şi de fiecare dată îi aduce câte ceva. Intenţia sa este să o ia acasă. Ea a convenit cu noi să-i dăm în mai multe rânduri învoire acasă pentru a se obişnui şi concubinul mamei sale cu nepoţica. Acomodarea şi integrarea necesită câţiva paşi. Bănuiesc că mult timp nu va mai sta în Centru. Solicită învoiri repetate. Presupun că concubinul mamei ei o acceptă pe ea şi pe fetiţă”, mai explică Gheorghe Milosteanu.

Andreea doreşte să îşi continue şi studiile. Aceasta a absolvit şapte clase la Şcoala Generale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu Jiu. „Mămica şi-a exprimat dorinţa că nu vrea să pună punct pregătirii şcolare”, mai spune Gheorghe Milosteanu.

DECES

Bătrânul de 77 de ani, care se presupune că este tatăl copilului, a decedat în urmă cu câteva luni. Din spusele vecinilor omul nu mai mânca şi nu mai ieşea din casă, de ruşine. Familia acuză de moartea acestuia pe mama fetei, Clara Nedelcu şi fiica acesteia, Andreea pentru că l-au implicat într-un scandal de care nu se ştie dacă este vinovat. S-a decis efectuarea unui test de paternitate, răspunsul neajungând până acum.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: