Olimpicul agresat nu vrea să plece de lângă mamă. Tatăl acuză: Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil!    

Olimpicul snopit în bătaie de propria mamă, medic în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, va rămâne în sânul familiei. Deşi o instanţă a Tribunalului Gorj a admis preluarea elevului de 13 ani într-un centru de plasament, minorul nu vrea să se despartă de mamă. Între timp, tatăl copilului, care locuieşte în Bucureşti, în interes de serviciu, acuză autorităţile că au făcut o anchetă pe repede-înainte şi că l-au decăzut pe nedrept din drepturile părinteşti.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a solicitat şi a primit acordul instanţei de judecată de preluare în regim de urgenţă, pe o perioadă de cinci zile, a minorului agresat de mamă. În ciuda acestui aspect, atât mama, cât şi fiul au refuzat să se despartă. Reprezentanţii DGASPC Gorj vor mai depune marţi o solicitare în instanţă, după ce vor discuta în prealabil cu tatăl băiatului. „Mama regretă situația creată. Regretă fapta. Sunt convinsă că acest tip de situații nu va mai exista curând. Noi ne dorim ca inclusiv ea să facă niște ședințe de consiliere psihologică, pentru că are nevoie de sprijin. Copilul a povestit ce rezultate bune are la școală. Este un copil care nu numai că are medii de 10, dar este și olimpic. Își dorește să fie apreciat, nu numai de familie, ci și de colectivitate. Este un adolescent care a muncit foarte mult să ajungă la aceste performanțe”, a precizat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

La judecată cu Protecţia Copilului

Adrian, tatăl copilului, este nemulţumit de ancheta DGASPC: „Este o situaţie nefericită. Am fost decăzut din drepturi, fără să fiu parte în proces. Urmează să rejudecăm acest proces, ca să vedem eu, ca părinte, cu ce am greşit de nu mai am dreptul de a fi părinte. În 24 de ore s-a produs incidentul, o dispută familială, care nu este atât de violentă, aşa cum a fost prezentată, care s-a transformat în final prin decăderea mea din drepturi ca părinte. Şi soţia, la fel. Dacă a fost o dispută între soţie şi copil, întrebarea este ce am făcut eu? Am fost decăzut din drepturi pentru că am fost trecut la instanţă de către DGASPC, cum că eu sunt despărţit de soţie, ceea ce nu e adevărat. Dacă cineva are un soţ care pleacă cu vaporul doi ani înseamnă că el s-a despărţit în fapt de familie? Şi când se întoarce acasă, nu mai găseşte copilul acasă pentru că i l-a luat statul?” Bărbatul are de gând să se judece cu cei de la Protecţia Copilului. „Sunt absolut convins că cineva va trebui să dea nişte explicaţii. Voi merge în instanţă. Mă trezesc că merg acasă şi nu mai am copil. În 24 de ore s-au făcut toate anchetele posibile, s-a trimis în instanţă şi s-a dat şi hotărârea, fără ca unul dintre părinţi să fie înştiinţat, pentru că se ştia că e divorţat. În aceasta a constat ancheta socială, prin faptul că un părinte nu există. Surpriză! Certificatul de căsătorie spune că există şi mai mult, nu există despărţire în fapt. Cineva va trebui să facă dovada”, a declarat, pentru Mediafax, tatăl olimpicului agresat.

Avocat: „Eu nu aș zice că l-a bătut”

În fața instanței, copilul a luat toată vina asupra sa. „Copilul mai mult s-a învinovățit pe el. De regulă, victima tinde să declare că din cauza ei s-a ajuns în acest episod. Copilul nu și-a dorit să meargă să susțină un proiect la fizică. Mama a insistat foarte mult ca el să fie prezent. El a considerat că nu este foarte bine pregătit și, pentru că nu a vrut să o dezamăgească pe mama sa, a decis să nu mai meargă la școală în acea zi, iar de aici a pornit conflictul”, a mai declarat Corina Drăgan. Avocata mamei susține că aceasta a vrut doar să se apere pentru că, și în trecut, ar mai fi avut loc astfel de conflicte. „Eu nu aș zice că l-a bătut. Probabil a fost un gest defensiv. Băiatul a mai avut gesturi necorespunzătoare față de mamă. Cu experiența acestor gesturi, ea nu a făcut decât să se apere. Gesturi necorespunzătoare înseamnă de la verbal și continuând cu o gamă largă”, a declarat avocatul femeii acuzate de violență în familie. „Copilul are pe certificatul medico-legal cinci-şase zile de îngrijiri medicale, nu i s-a pus viaţa în pericol. A fost zgâriat pe mânuţe şi pe gât. Mama spune că a fost reacţia ei de apărare, dar curios e faptul că ea nu are niciun fel de urmă pe corp”, mai spun reprezentanţii DGASPC Gorj.

Mama copilului lucrează la Centrul Medical Judeţean Gorj din cadrul MAI de peste 20 de ani, iar ultima evaluare sa psihologică a fost efectuată în 2009.

Galerie foto


Vizualizări: 5,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: