Tăieței de casă la minut

Tăiţei de casă sunt folosiţi la supa clară de vită sau de pasăre. Reţeta de tăiţei este una simplă și rapidă, aceşita fiind nemaipomenit de savuroși şi realizaţi în exact 5 minute, cu preparare și fierbere cu tot.

Puteți servi acești tăieței de casă la minut cu brânză, cu sosuri diverse sau cu varză călită.

Ingrediente: 2 ouă,  70-75 de grame de făină, un praf de sare,opțional un vârf de cuțit de nucșoară rasă.

Pentru a-i prepara aveţi nevoie de un castron, un tel în formă de pară, un poș de unică folosință sau o pungă de plastic rezistentă şi 2-2½ litri de supă sau apă sărată, dacă-i serviți ca paste de casă și pregătiți mai multe porții, neapărat folosiți o oală mai mare, cu minimum 4 litri de apă şi o sită mărișoară pentru strecurat.

Se sparg ouăle întregi într-un castron, se adaugă sarea și, opțional, nucșoara rasă. Se bat cu telul în formă de pară până se lichefiază şi se adaugă treptat făina, amestecând constant. În final, aluatul trebuie să fie omogen și mătăsos, ceva mai consistent decât aluatul de clătite. Se transferă tot conținutul castronului într-un poș de unică folosință sau o pungă rezistentă, având grijă să nu se formeze goluri de aer în aluat. Se răsucesc capetele libere ale pungii, închizând-o bine şi se taie cu foarfeca o deschizătură lată de 4-5 mm.

Pe foc, într-o oală încăpătoare, supa sau apa pentru paste trebuie să fiarbă în clocote mici, în momentul în care am terminat cu aluatul. Turnăm prin deschizătura pe care am tăiat-o pungii 5-6 spirale de aluat, așteptăm câteva secunde până se ridică la suprafață, apoi prindem tăiețeii deja opăriți cu sita și îi tragem deoparte în oală. Nu îi ridicăm afară din supă, doar izolăm tăiețeii deoparte, să nu vină în contact cu aluatul crud pe care îl vom turna în continuare. Astfel, nu va exista riscul să se lipească unii de ceilalți. Continuăm identic până ce epuizăm aluatul din pungă. Fierbem în clocote mici încă maximum 2 minute, tăiețeii se gătesc, practic, instantaneu, conțin foarte puțină făină și sunt foarte proaspeți.

Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: