„Oltenia, Eterna Terra-Nova” se va auzi de două ori în Liga 1?

Din sezonul viitor al Ligii 1 va exista duelul celor două echipe din Craiova care vor juca  pe stadionul „Ion Oblemenco”. Universitatea Craiova şi FCU Craiova revendică ambele şi imnul „Oltenia, Eterna Terra-Nova”.

Cine va folosi imnul „Oltenia, Eterna Terra-Nova”, FCU Craiova lui Mititelu sau Universitatea Craiova  lui Rotaru? Este o întrebare la care cotidianul Pro Sport a încercat să afle un răspuns de la fiul lui Adrian Păunescu.

Unul dintre cei mai buni poeți români ai ultimelor decenii a scris două imnuri pentru echipe de fotbal care vor rămâne în istorie. Unul dintre ele este celebrul imn al Craiovei, imn care se cântă nu numai pe stadioane, dar și la nunțile din această zonă a României.

Recent, Andrei Păunescu, a vorbit pentru Pro Sport despre imnul Universității Craiova scris de tatăl său, poetul Adrian Păunescu și despre rivalitatea locală. „Din punctul meu de vedere imnul poate fi cântat atât la meciurile disputate de CS Universitatea Craiova cât și la cele ale FC Universitatea Craiova 1948. Când mi-am dat acordul ca imnul să fie cântat la meciurile echipei susținute de Primăria din Craiova am făcut-o pentru că aceasta era formația care reprezenta sportul-rege din Oltenia pe prima scenă fotbalistică a țării. Eu nu știu de partea cui este dreptatea în disputa dintre cele două grupări fotbalistice, dar vă spun că în privința imnului acesta poate fi cântat la ambele echipe. În definitiv, este un imn foarte frumos care aparține sportului românesc”, a declarat Andrei Păunescu.

Vizualizări: 629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: