Omorâtă pe trecerea de pietoni de maşina de gunoi

O bătrână din Târgu-Jiu şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovită în plin pe trecerea de pietoni de o autospecială a firmei Polaris, care se ocupă de salubrizarea oraşului. Evenimentul a avut loc chiar în sensul giratoriu din faţa Colegiului Naţional „Spiru Haret“ când bătrâna mergea să-şi ia nepotul de la şcoală. Aceasta a fost transportată la spital, dar în ciuda manevrelor de resuscitare, medicii au constatat decesul.

Rada Stoian avea 79 de ani, iar ieri în jurul prânzului a mers să-şi ia nepoţelul de la şcoală, aşa cum făcea de obicei. Din nefericire nu a mai ajuns. În faţa Colegiului Naţional „Spiru Haret“, în timp ce traversa strada, bătrâna a fost lovită în plin de o autospecială a firmei Polaris, care se ocupă de salubrizarea oraşului.

Gabriel Dobriţescu are 41 de ani şi este şofer la firma respectivă de trei ani. El susţine că a acordat prioritatea de trecere pietonilor, însă nu ştie cum i-a apărut femeia în faţa. „Am oprit la trecerea de pietoni, ca să treacă nişte copii, iar apoi am dat să plec. Nu ştiu de unde a venit şi cum a apărut în faţa maşinii. Nu am observat-o. Nu am mai putut să fac nimic. Am lovit-o şi au început oamenii de pe trotuar să ţipe. Atunci am oprit şi am văzut ce am făcut. Nu realizez cum mi-a ieşit în faţă şi de unde a venit”, a spus şoferul debusolat.

La faţa locului a ajuns imediat şi directorul firmei Polaris, Luis Popa, care nu-şi explică cum s-a întâmplat. În cazul în care angajatul lui este vinovat va suporta consecinţele. „Din nefericire este adevărat ce s-a întâmplat. Îi las pe oamenii legii să-şi facă treabă şi să stabilească cine este vinovat de producerea accidentului. Fără discuţii angajatul meu va suporta consecinţele”, a spus directorul.

Poliţiştii ajunşi imediat la faţa locului au demarat cercetări pentru a stabilii cauzele şi împrejurările în care s-a produs evenimentul. „Din primele cercetări se pare că şoferul nu a acordat prioritate de trecere unei femei care s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc marcat corespunzător. Testatul cu aparatul etilotest a ieşit negativ”, a declarat Teodor Gheorghe, agent SPR Gorj.

Bătrâna a fost transportată de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Medicii s-au chinuit minute întregi să-i salveze viaţa, însă nu au reuşit decât să constate decesul.

Pe numele şoferului de la firma Polaris a fost întocmit dosar penal şi va răspunde în faţa legii pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: