Accident cumplit: Şi-a ucis soţia şi şi-a lăsat copiii fără mamă

O tragedie s-a petrecut sâmbătă dimineaţa la intrare în Bumbeşti-Jiu. Un accident cumplit petrecut pe fondul consumului de alcool a dus la moartea unei persoane şi rănirea a altor două. Tragedia este că persoana care a murit este soţia şoferului maşinii. Acesta şi-a condamnat copiii să crească fără mamă şi va trăi toată viaţa cu conştiinţa încărcată că şi-a ucis soţia. Mihai Preda şi soţia sa Marinela se întorceau de la o petrecere. În maşină mai erau două femei.

Mihai Preda în vârstă de 29 de ani a petrecut împreună cu soţia şi cu câţiva prieteni de Sfântul Ion până dimineaţa la un restaurant de la intrarea în Defileul Jiului. La un moment dat a decis să plece acasă, fără să-i treacă prin minte vreo secundă că îşi va conduce soţia pe drumul către moarte. După o noapte albă în care a consumat băuturi alcoolice, Mihai Preda s-a urcat la volanul maşinii în care era soţia lui şi încă două femei. La ieşirea din oraşul Bumbeşti-Jiu către Târgu-Jiu, Mihai Preda a călcat mult prea tare pedala de acceleraţie, a pierdut controlul asupra volanului şi a părăsit partea carosabilă. După ce a trecut prin gardul unei case în construcţie s-a lovit în plin de un stâlp de electricitate. Din cauza impactului puternic soţia lui, Marinela Preda de numai 29 de ani a fost aruncată din maşină şi a decedat pe loc. Cele două pasagere, Cristina Cristina şi Ramona Ionescu de 32 respectiv 21 de ani au suferit leziuni grave şi au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. „Starea celor două paciente este foarte gravă. Au fost victimele unui accident rutier. Una dintre ele, cea în vârstă de 32 de ani a venit în comă de gradul patru şi a fost trimisă de urgenţă la Secţia de Neurochirurgie de la Spitalul Numărul 1 Craiova pentru că are o hemoragie craniană. Pacienta de 21 de ani a rămas în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Târgu-jiu. A prezentat mai multe traumatisme, am reuşit să o stabilizăm şi acum aşteptăm să vedem evoluţia stării de sănătate”, a declarat Liliana Crăciun, medic Unitatea de Primiri Urgenţe.

Şoferul: Am avut ghinion

Şoferul care a provocat această tragedie a scăpat ca prin minune numai cu câteva leziunii uşoare. Din primele cercetări se pare că acesta a consumat băuturi alcoolice având o concentraţie de 0,72 grame/litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă, potrivit spuselor lui Lucian Brâncuşi, inspector SPR Gorj.

Pe patul de spital aflat sub aburii alcoolului a început să aibă mustrări de conştiinţă, să se gândească la cei doi copiii minori de cinci ani şi respectiv două luni, care îşi aşteptau ambii părinţii acasă. Cu toate acestea Mihai Preda încerca să găsească explicaţii. „Am băut destul de puţin, un pahar de vin la carafă, cu cola. Am fost la un chef şi nu am mâncat toată ziua poate şi de asta am ajuns în starea asta. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, avea 29 de ani şi avem împreună doi copiii de cinci ani şi cel mic de două luni. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat că viteză aveam peste 60 de kilometri la oră, drumul este de vină, am prins vreo porţiune cu gheaţă sau din cauza gropilor. Am avut ghinion. Sunt conştient de ce am făcut”, a declarat Mihai Preda, care va trebui să le explice copiilor de ce nu mai au mamă.

Galerie foto


Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: