Opinia unui medic chirurg din Timișoara despre incidentul din Târgu Jiu: O gafă de neiertat

Un reputat medic din Timișoara a comentat incidentul din Spitalul Județean din Târgu Jiu, în care medicii nu au sesizat timp de patru zile că au dus în sala de operații o femeie fără să-și dea seama că este însărcinată. Medicul Dan Ancușa, medic chirurg, doctor în științe medicale, a catalogat incidentul de la Târgu Jiu drept o „gafă de neiertat”.

El a scris într-o postare pe Facebook de ce crede acest lucru:

De ce este o gafa de neiertat si care arata ca medicul respectiv are lacune majore in pregatirea profesionala si este bine ca nu mai vrea sa faca garzi. Femeia respectiva a stat 4 zile in spital fara operatie .De ce ? Daca era eventatie strangulata? De fapt era incarcerata  ca sa vorbim medical corect. Daca era strangulare necesita corect interventie chir de urgenta. La o eventratie strangulata  corect medical faci 3 lucruri daca zici ca esti chirurg : Anamneza  nu insist desi cred ca nici asta nu s-a  facut, examenn clinic inspectie - care cred ca s-a facut din usa si cu pacienta imbracata și PALPARE care nu s-a facut si era esentiala vedea stare eventratiei si depista o tumora abdominala adica sarcina. La termen uterul se palpeaza ca o tumora la nivelul ombilicului. Orice eventratie strangulata beneficiaza de o explorare simpla Rx GRAFIA ABDOMINALA PE GOL . Daca se facea această radiografie se vedea clar  tumora  adica sarcina si daca eventratia era sau nu strangulata. O alta problema majora consider ca este intrebarea adresata sefului de sectie. Ce a facut in 4 zile de internare pina pacienta s-a operat. Seful de sectie avizeaza intotdeauna operatiile pacientilor de pe sectie”, e mesajul postat pe Facebook de medicul din Timișoara. 

După acest episod, spitalul a început oricum o anchetă internă, dar rezultatele nu au fost făcute publice nici până acum. Cercetările nu sunt gata pentru că unul dintre medicii care au consultat femeia din Tismana este în concediu și nu a putut fi chemat la spital să dea explicații în acest caz. 

Vestea foarte bună însă este că atât femeia, cât și bebelușul sunt bine și au fost externați la începutul acestei săptămâni.

Galerie foto



Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: