Prima reacție a medicului care a operat gravida din Tismana

Ecografia nu este obligatorie când pui diagnosticul de hernie intestinală. Aceasta poate fi stabilită printr-o simplă palpare. Aceasta este și reacția medicului chirurg care a operat tânăra din Tismana, gravidă în nouă luni fără să știe. 

Medicul Constantin Barbu, cel care a operat femeia, a avut o primă reacție în spațiul public. El a declarat că ecografia nu i-ar fi fost de folos în această situație. Și doar așa putea afla dacă femeia este însărcinată sau nu.

 „Ecografia nu ar fi furnizat nicio altă informație pentru că nu se vede, pur și simplu. Datorită leziunii tumorale mari, ecografia nu ar fi furnizat nicio altă informație. De la operațiile anterioare pe care le-a făcut peretele s-a rupt, s-a spart și de acolo a făcut o eventrație”, a declarat medicul la Pro TV.

El a mai spus că femeia a fost întrebată dacă este însărcinată. A negat și a mai adăugat că ia pastile anticoncepționale. „Nu te puteai gândi la chestia asta. Acum, privind în spate și văzând ce s-a întâmplat, da, s-a întâmplat să fie, nici pe departe gândul să suspicionezi o sarcină. Mai ales că ea negase, declarând că e la menstruație”, a mai spus medicul.

Din fericire, totul s-a încheiat cu bine. Atât femeia, cât și fetița ei sunt bine. Dar după acest incident, au fost deschise mai multe anchete care să stabilească exact ce s-a întâmplat.

Vizualizări: 5,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: