Oportunități de angajare în Anglia și Franța pentru tinerii din Târgu Jiu

O firmă de consultanţă din municipiul Tg-Jiu  oferă tinerilor gorjeni o şansă de a câştiga bani în Anglia şi Franţa. Tinerii sunt intregraţi într-o familie de acolo şi nu trebuie să facă nimic altceva decât să aibă grijă de copii 5 ore pe zi. În schimbul acestor servicii primesc bani şi li se oferă cazare şi masă. Până în prezent 10 tineri gorjeni au trăit această experinţă. Cei mai mulţi nu au mai revenit acasă şi au început acolo o nouă viaţă.

O firmă de consultanţă din Tg-jiu vine în sprijinul tinerilor gorjeni cu un program susţinut de Uniunea Europeană. Tinerii cu vârste între 18 şi 30 de ani pot merge să locuiască pe o perioadă determinată în Anglia sau în Franţa pentru a cunoaşte cultura şi civilizaţia ţării respective, precum şi pentru a-şi perfecţiona cunoştinţele de limbă. Ei ajută familia la care vor locui la îngrijirea copiilor, la treburile gospodăreşti şi vor primi săptămânal o sumă de bani. Cazarea şi masa sunt asigurate de către familia gazdă, care le va pune  la dipoziţie o cameră separată complet utilată. Durata  programului este între 3 şi 24 de luni, iar după un an tinerii beneficiază de permis de muncă în ţara respectivă şi îşi pot găsi orice slujbă. Firma din Tg-Jiu are contract de colaborare cu firme din Anglia şi Franţa care recomandă familiile ce vor fi gazde ale românilor.

Până în prezent aproximativ 10 tineri gorjeni au trăit această exeprienţă şi puţini au fost aceia care au mai revenit acasă. Cei care doresc să plece au nevoie doar de o fişă medicală eliberată de medicul de familie, două recomandări, un CV şi o scrisoare de intenţie.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: