Primarul Ciocea, desemnat şeful vânătorilor şi pescarilor

Schimbare în conducerea Agenţiei Judeţene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj. Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin, a fost desemnat preşedinte al asociaţiei, în cadrul şedinţei care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Ciocea i-a luat locul lui Gabriel Popeangă, fost finanțist.

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, este vânător încă din 1982, iar în cadrul asociației a ocupat până acum poziția de membru în Consiliul Director. Competiția pentru poziția de președinte al AJVPS Gorj a fost una strânsă, a spus primarul Ciocea. "Am fost trei candidați. A mai candidat Șerban Predescu de la RAR, și un domn Rădoi, economist, cred, pe la ANAF, pe la Vamă. Au fost 150 de delegați, care au votat, eu am obținut 71 de voturi iar Șerban 59. Am fost membru în Consiliul Director și am zis că, eu, cu ideile mele, pot să fac mai mult decât altul", a spus primarul Ion Ciocea.
Funcția de președinte al AJVPS a fost ocupată până acum de către Gabriel Popeangă, un fost director al vechii Direcții a Finanțelor Gorj. Primarul Ciocea spune că are planuri mari în calitatea de președinte al asociației. "Eu vreau să ajut membrii vânători, să nu le mai cerem cotizații mari ca să acoperim partea de cheltuială. Vrem să aducem fonduri europene, să facem un poligon, un complex, să facem niște țarcuri unde să avem animale. Să vină vânători străini, să vină și vânători cu bani în România. Să aducem venituri, să nu stăm numai pe spinarea vânătorului, să-i mărim taxa. Acum e vreo mie de lei taxa. Dacă nu și-o plătește în primele 4 luni ajunge la 1200 lei. Primește în schimbul acestei taxe autorizație să meargă în teren la diferite specii de vânătoare, iar autorizație contra-cost la căprior, la mistreț, la fazan, iepure, la răpitori", a precizat Ion Ciocea.
Asociația numără la această dată circa 1400 de vânători. Directorul agenției este Nicolae Tonca.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: