Primarul care vrea să oprească furturile la apă

Primăria Turcinești vrea să bage spaima în cetățenii care fură apă din rețeaua de alimentare a comunei. Consiliul Local a aprobat un proiect care își propune să scoată contoarele de apă în afara gospodăriei omului, astfel încât cetățenii să nu mai poată fura apa. Dacă unii oameni văd cu ochi buni acest demers al primăriei, alții spun că apa din rețea oricum nu este bună și nu o folosesc în gospodărie.

Lucrarea urmează să fie scoasă la licitație și prespune o contorizare a apei în afara gospodăriei, dar și montarea unui regularizator de presiune. Primarul Vasile Gogălniceanu spune că este foarte greu să depistezi un hoț de apă câtă vreme căminul se află în curtea omului. ”Prin această lucrare sper să reglementez consumul de apă, deci pe toate branșamentele existente vom face un cămin mic, modern, cu contoar și cu regulator de presiune. Vom scoate contoarul pe domeniul public, lipit de gard, pe același branșament doar că punem contorizarea pe domeniul public, iar care o au în exploatare să citească mai ușor și cei care au înăuntru sisteme ilegale vor rămâne cu ele și nu mai pot să le folosească. Proiectul este estimat cam la 600.000 de lei, dar licitația spune prețul și se va face în câteva luni”, a spus Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcinești.

Oamenii spun că demersul este unul bun, căci nu mai este nevoie să stea acasă când vin angajații să citească apa.  ”Este foarte bine. Începe munca și noi nu vom sta pe acasă ca să vină ei să ne citească contoarul. Dacă este în stradă, vin îl citesc și asta e. Mai sunt care fură apă ca să-și ude grădinile, treaba lor. Eu sunt de acord să le scoată la poartă să nu depindă dacă suntem sau nu acasă”, a spus un cetățean al comunei Turcinești.

Alți oameni însă susțin în continuare că apa din rețea nu este bună, motiv pentru care nici nu o folosesc. În gospodărie consumă în continuare apă din fântână. ”Eu am băgat apa în curte dar vedeți, nici nu o folosesc, nu e bună. Eu am apă în fântână să dat la toți oamenii, am presiune, am montat o țeavă la adâncime și nu am probleme. Pe vară toți vin și ia apă de la mine din curte. N-am băut și nici nu beau apă din rețeaua lor că nu e bună de băut, nu-mi trebuie”, a spus un alt cetățean. Lucrarea primăriei ar trebui să fie gata în maxim două luni de la începere.

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: