Oraş lăsat trei zile fără gaze. Primar: E prea mult!

Alimentarea cu gaze naturale în oraşul Bumbeşti Jiu va fi întrerupă începând de luni, 29 mai, pentru trei zile. Circa 3.000 de gospodării din oraş, dar şi spitalul, Uzina Mecanică Sadu şi alte afaceri vor fi afectate de această măsură luată de Distrigaz. Operatorul a decis întreruperea furnizării gazelor pentru a fi efectuate lucrări la conducta naţională de transport de gaze naturale aflată în administrarea şi exploatarea companiei Transgaz. Autorităţile locale sunt nemulţumite. „Puteau să facă aceste lucrări eşalonat”, a spus primarul Constantin Bobaru.

Distrigaz Sud Reţele a anunţat autorităţile locale şi cetăţenii că va întrerupe alimentarea cu gaze în Bumbeşti Jiu timp de trei zile, de luni, 29 mai, orele 8.00 până la 31 mai, ora 20.00. În aceste condiţii, cetăţenii şi-au pus întrebarea ce vor face în toată această perioadă fără gaz pe instalaţiile din gospodărie. Autorităţile locale sunt supărate, pentru că vor fi afectate instituţiile publice, dar mai ales spitalul unde zilnic sunt îngrijiţi între 70 şi 90 de pacienţi. „Mi-am exprimat un punct de vedere nefavorabil, în sensul că nu mi se pare normal să se întrerupă gazele trei zile într-o localitate, dar cei de la Distrigaz mi-au spus că sunt nişte lucrări pe care Transgaz trebuie să le  facă şi nu există o altă variantă pentru că trebuie remediate nişte defecţiuni pe conductele de transport. Puteau să facă chestiunea aceasta eşalonat, trei zile este prea mult. Sunt în jur de 3000 de gospodării, instituţii publice, spitalul, grădiniţa cu program prelungit, agenţi privaţi care pregătesc hrana, UM Sadu”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu.

„Am făcut munca în avans”

La Uzina Mecanică Sadu nu vor fi probleme, spune directorul Nicolae Dijmărescu. A explicat că a trebuit să replieze activitatea în funcţie de această întrerupere a alimentării cu gaze. „Noi am primit informaţia de acum trei săptămâni. Am luat toate măsurile, ne-am făcut partea unde avem nevoie de gaze. Am decalat, am făcut schimburi prelungite şi nu ne va afecta. Am făcut munca în avans. Era vorba de o anumită temperatură unde se încarcă produsele finale. Le-am terminat. Trebuia să le livrăm la 1 iunie, le-am ambalat, iar marţi pleacă”, a explicat Nicolae Dijmărescu, directorul UM Sadu.

Galerie foto



Vizualizări: 4,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: