Orașul Târgu Cărbunești va avea un nou PUG

Planul Urbanistic General (PUG) al orașului Târgu Cărbunești a fost actualizat. Documentaţia a fost realizată în urmă cu 25 de ani, iar ultima actualizare a fost făcută în anul 2007. Planul Urbanistic General este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului și de dezvoltare a localităţilor ce compun unitatea administrativ-teritorială.

PUG stabileşte câteva norme generale, pe baza cărora se pot crea mai apoi planurile urbanistic zonale (PUZ) și cele de detaliu (PUD). Primarul Dănuț Birău a explicat motivele pentru care se impunea actualizarea PUG. ”Era foarte vechi și a trebuit reactualizat cu noile cerinţe în domeniu. Ne-au venit aproape toate avizele. Urmează să îl aprobăm, astfel încât orașul Târgu Cărbunești să aibă un PUG nou. În primul rând, am delimitat foarte bine zonele industriale de zonele de construcţii civile. Având în vedere că în zona aceea, spre Blahința de Jos, am asfaltat anul trecut peste 2 km, am prins o porţiune de intravilan de curţi construcţii pentru a încerca să dezvoltăm acolo un cartier de locuințe”, a declarat Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești.

Noul plan general va fi aprobat de Consiliul Local Târgu Cărbunești în ședința din luna august, după care va intra în vigoare. 

Vizualizări: 2,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: