La Rânca au pornit tunurile de zăpadă

Chiar dacă de sâmbătă dimineața a nins nu doar în zona montană a județului, ci și prin Târgu Jiu și în localitățile din partea de nord a municipiului, la Rânca sunt șanse mari ca în curând să se poată schia.

Administratorul pârtiilor de aici, omul de afaceri Nicu Mitroi, a decis să pornească instalațiile de zăpadă artificială pentru a ajuta astfel la formarea stratului de omăt de care au nevoie turiștii pentru a se bucura de sporturile de iarnă. „Am pus tunurile în funcțiune pentru că vremea este prielnică pentru a le folosi. Avem perspectiva unei perioade cu temperaturi scăzute și dacă le pornim de acum sunt șanse mari ca pe 1 Decembrie, chiar de Ziua Națională, să putem inaugura și sezonul de schi pentru această iarnă. Ninge frumos la Rânca și, cel mai important, vremea ne ajută pentru a menține zăpada artificială. Sperăm ca totul să fie bine și la sfârșitul săptămânii viitoare turiștii să poată schia dacă ajung în Rânca”, ne-a precizat Mitroi.

Turiștii nu vor mai avea acces oricum din această iarnă pe pârtiile administrate de acesta, pe principala pârtie din stațiune fiind băgați în pământ încă din toamnă zeci de bușteni groși în diametru.

De ei vor fi prinse plase speciale menite să îi țină la distanță pe cei care în trecut intrau cu săniuțele sau chiar cu ATV-urile ori mașinile personale pe pârtie, printre schiori. „Anul trecut am folosit țevi metalice, dar am luat decizia să le înlocuim cu lemne, pentru a fi în spiritul locului. Dorim să îi protejăm pe cei care folosesc pârtia de intrușii care intră acolo chiar și cu mașinile. Nu vrem să avem accidente și nici măcar incidente”, a mai precizat administratorul pârtiilor din Rânca.

Vizualizări: 1,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: