Orezul este benefic pentru plantele de interior 

O cameră fără nicio plantă este doar o încăpere fără personalitate.  Dar, de regulă, plantele pe care le cumpărăm de la magazin, oricât de sănătoase ar părea în momentul achiziției, ajung să se usuce după doar câteva zile.

Este foarte important să ne facem temele înainte de aduce o nouă plantă în casă și să fim siguri că îi putem asigura condițiile și îngrijirea de care are nevoie, de la lumină până la frecvența udării. Există și trucuri ce ne ajută să păstrăm florile din ghiveci în cea mai bună stare, iar unul dintre ele are ca ingredient principal orezul. Acesta are în compoziție substanțe nutritive care le stimulează creșterea, promovează bunăstarea și dezvoltarea lor generală. Cu alte cuvinte, orezul este cel mai ușor de folosit și ieftin ca îngrășământ. Tot ce trebuie să faci este să adaugi o farfurie cu orez crud într-un recipient în care ai turnat înainte doi litri de apă. Așteaptă până când începi să observi că apa devine albă, ceea ce înseamnă că lichidul a absorbit potasiul din orez. Trece amestecul printr-o strecurătoare și pune apa în forme pentru gheață pe care le bagi apoi în congelator. Cuburile obținute vor fi, de fapt, capsule de îngrășământ bogat în potasiu. Unul pe săptămână va fi suficient pentru plantele tale, pentru a favoriza creșterea acestora. Pentru orhidee în special, acest îngrășământ de orez poate stimula înflorirea.

Dacă nu vrei să te complici, poți sări peste etapa congelatorului. Toarnă amestecul direct pe pământul florilor, având grijă să nu auzi și frunzele. Limitează-te să faci acest lucru o dată la două săptămâni, atunci când planta nu este în stare de repaus.

Trucul dă rezultate și pentru mușcate, bougainvillea și dipladenia, adică acele plante care au nevoie de potasiu pentru înflorirea abundentă și lungă. Orezul este, de asemenea, foarte potrivit pentru acele plante care produc rădăcini aeriene, cum ar fi orhideele.

Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: