Ouă de dinozauri descoperite pe teritoriul României

Cele mai noi cuiburi de ouă de dinozaur au fost descoperite recent la Livezi şi Boiţa, în zona Ţara Haţegului. Cercetările au început în urmă cu trei ani, iar de atunci se află în procesul de restaurare desfăşurat de către echipele de studenţi ai Universităţii din Bucureşti, cu susținerea și implicarea Dino Parc Râșnov.

Conform cercetărilor, ouăle din cuiburile descoperite provin, cel mai probabil, de la „dinozaurul cu cioc de raţă” Telmatosaurus Transsylvanicus, o specie de dinozaur erbivor ce a trăit în zona Transilvaniei cu aproximativ 66-70 de milioane de ani în urmă. Pentru a marca aceste noi descoperiri paleontologice, la Dino Parc Râşnov se va lansa o expoziţie de cuiburi reale de ouă de dinozaur şi machete reconstituite ale cuiburilor cu pui de dinozaur. Exponatele din cadrul vernisajului au fost descoperite şi curatoriate între 2015 şi 2018, în localităţile Livezi şi Boiţa, de aceeaşi echipă menţionată mai sus.  "Am hotărât să susţinem cercetările din domeniu încă de la începutul colaborării cu prof. Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucureşti, autor al unor importante descoperiri şi studii pentru ţara noastră, pentru comunitatea paleontologică, dar şi pentru vizitatorii Dino Parc Râşnov, pe care ne dorim să-i surprindem în permanenţă cu noutăţi. Fiecare exponat de la Dino Parc vine şi cu o atestare ştiinţifică, astfel, vizitatorii noştri pot învăţa lucruri interesante şi inedite din istoria dinozaurilor", a declarat Adrian Apostu, managerul parcului.

Cercetările din Ţara Haţegului s-au bucurat continuu de sprijinul Dino Parc Râșnov iar acolo au fost descoperite cele mai multe dovezi ale existenței dinozaurilor pe teritoriul țării noastre. Dino Parc Râșnov este o zonă de agrement și un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetății, în apropiere de Cetatea Râșnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestați științific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, un cinematograf, traseu de aventură, labirint laser, expoziții unicat și multe alte zone interactive.

Vizualizări: 10,545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: