Ghipsul 3D pentru fracturi. Spune adio gipsului tradiţional

Gipsul tradiţional folosit de medici atunci când suferiţi o fractură ar putea dispărea curând dintre metodele de tratare a fracturilor de membre. Viitorul medicinei este Ghipsul 3D care este foarte ușor, permite pielii să respire și grăbește vindecarea .

Epoca modernă a imprimantelor tridimensionale face pași uriași și în medicină. Designerul Deniz Karahasin a conceput, cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D şi al ultrasunetelor, ghipsul medical numit osteoid care poate acționa asupra osului rupt pentru a-i grăbi vindecarea.

Metoda este simplă: pe piele sunt fixați niște conductori (LIPUS – ultrasunete cu pulsație de joasă intensitate), chiar pe osul afectat după care zona este rigidizată cu ajutorul ghipsului 3D. Substanțele din care care este produs acest ghips din nailon, care ar putea accelera vindecarea oaselor rupte cu 40%, îl fac să fie ușor, rezistent la apă, cu un design de țesătură, care permite pielii să respire.

Pentru ca ghipsul să fie perfect pentru pacient, fie că e vorba de o mână sau un picior, zona în care se află osul rupt este scanată cu un scaner special 3D conceput pentru corpul uman. Informaţia astfel obţinută este transferată unui program de modelare, care o transpune în produsul final, alături de componentele necesare pentru conexiunea cu conductorii LIPUS. Produsul final (ghipsul osteoid medical) nu este doar eficient, ci şi mai estetic decât cel tradițional.

Acest ghips hibrid nu se deformează, nu este incomod, are un efect de regenerare important, nu este toxic, este în întregime reciclabil, permite ventilația membrelor înlăturând mirosul supărător care apare la numai o săptămână după aplicarea unui ghips tradițional. În plus, şi acestea poate sunt pentru unii cele mai importante aspecte, nu cauzează mâncărime pacientului şi acesta  își poate alege chiar și culoarea polimerului utilizat.

Vizualizări: 9,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Descoperiri:

Citește și: