Pacienți mulți, spitale suprasolicitate. Doctor: Dinamica este spectaculoasă

Numărul mare al pacienților infectați cu noul coronavirus din ultima perioadă a suprasolicitat spitalele din Gorj. Zeci de pacienți noi ajung zilnic la spitalele din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești.

Internări și externări foarte multe într-o singură zi. Cam așa arată situația pe fiecare zi în spitalul din Târgu Jiu. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, Alexandru Nițu, spune că dinamica este una extrem de mare, iar numărul celor care ajung în spitale este în creștere.


”Vreau să subliniez faptul că dinamica internărilor este una spectaculoasă, fiind vorba despre pacienți noi și confirmați. În momentul de față, la Pasarelă avem 51 de paturi pentru cei confirmați și sunt aproape în totalitate ocupate. Într-o ședință care a avut loc cu domnul prefect s-a decis că se va mai suplimenta cu 20 de paturi pentru pacienții care sunt confirmați, o să fie un total de 71 de paturi. Suplimentarea vine în sprijinul colegilor de la Târgu Cărbunești, acolo unde se funcționează la capacitate maximă”, a spus Alexandru Nițu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, la Târgu Jiu Tv.

Cea mai mare problemă este la nivelul resursei umane, mai spune acesta: ”Este o situație extraordinară, cu care colegii mei, cel puțin cei care au o vârstă, nu s-au mai întâlnit. Este o problemă în privința resursei umane. Se resimte oboseala. De asemenea, se fac achiziții în permanență de echipamente sanitare. Dacă situația continuă în acest ritm, avem nevoie de personal. Presiunea de resimte, iar numărul de cazuri este în creștere”.

Unitatea medicală efectuează teste pentru depistarea coronavirusului, pe baza unei programări. Prețul este de 300 de lei, tarif stabilit de către conducerea spitalului.

Vizualizări: 1,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: