Pacienții non-Covid cer redeschiderea spitalului din Târgu Cărbunești

De luna viitoare, spitalul din Târgu-Cărbunești ar putea fi redeschis și pentru restul bolnavilor, nu doar pentru tratarea celor care au fost infectați cu Covid 19. Este previziunea făcută de directorul unității medicale, mai ales că mulți oameni din zonă au început să meargă la spital și să întrebe când vor putea putea fi tratați din nou acolo.

Constantin Tîrziu, managerul spitalului din Târgu-Cărbunești, speră ca, de luna viitoare, unitatea medicală să poată primi și alți pacienți, nu doar pe cei infectați cu noul coronavirus. Îi dă speranțe numărul mic de cazuri noi care se confirmă pe zi ce trece. „Noi am spera ca, din 1 iulie, spitalul să-și reia activitatea cum a fost înainte de luna martie. Spitalul nostru asigura asistență medicală multor pacienți. Din punct de vedere teritorial, aveam cel puțin o treime din suprafața județului Gorj, plus comunele limitrofe chiar și județelor Dolj și Vâlcea, este necesar ca spitalul să revină la vechea activitate”, a explicat Tîrziu, la Emi TV.

În plus, și localnicii au început să se întrebe când vor fi tratați, din nou, în spital. „Primesc zeci de telefoane, pacienții vin la poarta spitalului și ne întreabă când vom relua activitatea. Oamenii au nevoie de act medical, să li se asigure un act medical bun, aproape de casă”, a mai spus directorul Tîrziu.

Mii de pacienți nu au putut fi tratați în ultimele luni în spitalele din Gorj, dacă starea lor nu a fost gravă. Autoritățile au considerat că spitalele trebuie golite, pentru a reduce riscul infectării.

Vizualizări: 2,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: