Prefectul de Gorj: Oamenii s-au săturat să mențină restricțiile

La mai bine de trei luni de la depistarea primului caz de coronavirus din țara noastră, județul Gorj a ajuns la 158 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus. Prefectul județului consideră că situația este sub control, dar recunoaște că restricțiile nu mai sunt respectate de gorjeni, iar asta nu poate fi deloc un lucru bun. „Oamenii s-au plictisit, s-au săturat să mai mențină anumite restricții și asta se poate observa cu ochiul liber”, a declarat Cristinel Rujan.

158 de cazuri de Covid 19 au fost raportate, miercuri, de Direcția de Sănătate Publică, în județul Gorj. Dintre aceștia, 44 de oameni infectați sunt încă în spitalele din Târgu Jiu și Târgu-Cărbunești. “Situația este stabilă. Apar unele cazuri o dată la două zile. Per total, lucrurile sunt sub control. Nu avem o extindere foarte largă a acestui virus și poate că relaxarea asta ne va da o nouă orientare. Vedem efectele după ce va mai trece o perioadă. Avem de la începutul pandemiei 158 de cazuri. 100 de persoane au fost vindecate și externate. 8 persoane au decedat”, a explicat prefectul Cristinel Rujan.

Cu toate că susține că situația este sub control, prefectul admite că oamenii încep să nu mai respecte regulile. Iar acest lucru ne-ar putea costa în viitorul apropiat. „Noi suntem într-o zonă bună raportându-ne la alte județe. Într-un clasament al celor mai puține cazuri suntem pe locul 12 în țară. Sperăm să scadă numărul și să dispară total cazurile de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Starea de alertă se vede că este ușor neaplicată sub toate măsurile care au fost luate. Oamenii s-au plictisit, s-au săturat să mai mențină anumite restricții și asta se poate observa cu ochiul liber, un lucru negativ care ar putea duce la o evoluție negativă în viitor. Sperăm ca sezonul cald, vara și nivelul mai mare de ultraviolete să înlăture ușor apariția unor noi focare. Riscuri încă subzistă. Să sperăm că cetățenii din Gorj vor păstra distanțarea fizică”, a mai spus prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan. (A.A.)

Vizualizări: 330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: