Consiliul Judeţean Gorj s-a retras de la Pandurii Târgu Jiu

Consiliul Judeţean Gorj nu va mai fi membru asociat la Pandurii Târgu Jiu, după ce vineri s-a votat retragerea din această asociere. Şi Primăria Târgu Jiu vrea să se retragă din asocierea de la clubul gorjean după ce în 2019 s-a retras şi CEO.

Pandurii Târgu Jiu, clubul de tradiţie al judeţului Gorj, se află de peste patru ani în insolvenţă şi nici unul dintre membrii asociaţi nu a mai virat nici un ban către echipa de fotbal sau către Centrul de Copii şi Juniori, în toată această perioadă.

Mai grav e faptul că, deşi erau membri asociaţi şi se angajaseră să susţină echipa, asociaţii clubului nu şi-au onorat angajamentele nici în perioada 2014 – 2016, acesta fiind motivul pentru care clubul a intrat în insolvenţă. Au existat voci care au susţinut că exact acest lucru s-a dorit, intrarea în insolvenţă şi apoi în faliment a clubului, dar conducerea actuală de la Pandurii s-a ambiţionat să demonstreze că clubul are de recuperat foarte mulţi bani de la membri asociaţi.

Pandurii a acţionat în instanţă asociaţii şi a câştigat procesul de la Tribunalul Gorj şi apoi la Curtea de Apel de la Craiova, unde a demonstrat că are de recuperat de la asociaţi sume de peste 3,3 milioane de euro.

Pe durata procesului clubul a solicitat, de mai multe ori, retragerea membrilor asociaţi, dacă aceştia nu vor să mai susţină echipa, pentru a putea fi primiţi alţi asociaţi. Asociaţii care acum se retrag au refuzat însă primirea altor entităţi care să susţină echipa de fotbal, chiar dacă din 2017 până în 2020 nu au dat nici un ban către echipă.

În aceste condiţii, cei de la Pandurii au avansat deja ideea de a se adresa instanţelor pentru a solicita bani membrilor asociaţi şi pentru perioada 2017 -  2020. D

e teamă că Pandurii ar putea câştiga şi acest proces, şi ar putea cere alţi bani de la asociaţi, entităţile care au susţinut Pandurii în perioada de glorie a echipei, după promovarea în Liga 1, au început să se retragă. Mai întâi ARTEGO Târgu Jiu şi CEO s-au retras din asociere, iar acum Consiliul Judeţean Gorj, un demers asemănător anunţând şi Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: